|
Melounoviště 2010, 25.8.2010  Zralost se mi daří určovat jen u plodů ve foliáku kde nejsou tak vystaveny nepřízni počasí. Venku je to neštěstí, začínají odcházet rostliny ve větší míře, půda stále podmáčená, včera i předevčírem noční bouřky. Včera jsem zkoumal jediný Charleston... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2010, 24.8.2010 Pro MZ - jak dlouho necháváte Charleston Gray zrát? Mám ho starý zhruba měsíc, zní dutě, už neroste ale upinky suché ještě nemá. Mirek |
 |
|
 |
Chemie, 24.8.2010 Pokud budu chtít travičku tak to uhlídám (možná), pokud normální zahradu se stromky tak si bez chemie (zvláště letos) ani neprdnu a ze zahrady budu mít prales zarostlý třímetrovou lebedou. Trávím na zahradě hodně času a týden mi trvalo než jsem ji... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2010, 24.8.2010  Zklamání pokračuje 50/50, pokud je meloun dobrý tak chutná všem, i našmu hlídačovi - video |
 |
Rajče na sušení, 23.8.2010 Jelikož mi San Marzana ještě nezrají, zkoušíme sušit jiné odrůdy (výše uvedené a navíc poprvé). Nemáme sušičku a tak horkovzdušná trouba jela celé nedělní odpoledne až do večera na šedesát stupňů. Rajčata, nakrájená na čtvrtky, se smrskla a začala... celý příspěvek > |
 |
Lilek vejcoplodý (Baklažán, Patližán, Patlažán), 23.8.2010 V sobotu jsme měli k obědu Musaku, mňam, grilovaný lilek je taky mňam! Mirek |
 |
Úplný začátečník - první strom Goldstar, 20.8.2010 Já ji vysadil vloni na podzim, ujala se a proti chorobám letos bojovala velmi statečně, na 1*. Další zkušenosti později. Při té výsadbě pozor na roubované místo (spojení podnože a roubovance, M9 je málovzrůstná podnož, stromek dosahuje menších... celý příspěvek > |
 |
Lesnické pletivo na nakládačky?, 20.8.2010 Možná jsem trochu mimo mísu s tímto příspěvkem ale letos jsem poprvé instaloval síť na okurky a spokojenost veliká. To drátěné pletivo budete asi nechávat na místě když volíte tuto variantu. Já síť sbalím, strčím do "kapsy" a příští rok ji zase... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2010, 20.8.2010  foto |
 |
Melounoviště 2010, 20.8.2010 Pozoruji letos usychání listů u neroubovaných sazenic již delší dobu, taky mi některé "odešly". Roubované sice krásně rostou (některé stonky mají 3-4cm v průměru) ale otázka kolik toho na tom zelenisku vykvete a dozraje. Mirek |
 |
|
 |
Co vaše réva?, 19.8.2010 Děkuji za pochvalu ale na fotkách to vypadá líp než to ve zkutečnosti je. Hrozny jsou zralé ale málo sladké, nacucané vodou, bohužel. Mirek |
 |
Ostružiny bez chuti, 18.8.2010 Letos ostružiny, a nejen ty, zrají v mokru, bez sluníčka a proto jsou jalové. Vloni byly chuťově úplně někde jinde. "Vodovou" má u mne všechna nyní zrající zelenina i ovoce. Mirek |
 |
Jak na tento plevel, 18.8.2010 ... a bohužel se roznáší kupovanou zeminou!!! Mirek |
 |
Praskání rajčat, 12.8.2010 A jak Vám praskají? Svisle nebo vodorovně (kruhem) okolo stopky? Některé praskání může způsobovat nedostatek draslíku. Mirek |
 |
Dominátor - ničí zvířata v zemi?, 11.8.2010 Taky přeji hezký podvečer, Mirek |
 |