|
Krtek - a je to, 7.6.2013 No já když ostříham psa tak potom ty chlupy nacpu do dír a taky mám klid |
 |
Nahořklá slivovice, 24.12.2012 Ahoj jelikož jsem se k pálení v loňském roce nedostal, řekl jsem si že to spojím s letošním pálením.Dvouletý kvas ze švestek, uložený na jednom místě spolu s letošním kvasem. Ještě štěstí, že jsem pálil jako první dvouletý kvas po nějaké době mi bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kohout, 28.12.2011 Můžete poradit jakého kohouta? co jsme zatím měli tak jsme museli zlikvidovat.Byli strašně útoční, stačilo se k němu otočit zády a už jsem ho měl na hrbu. |
 |
Při startování tahá za šňůru, 31.8.2011 Mám ten samý problém, ale když povolím svíčku, téměř jí vyšroubují tak odpor zmizí.Když jí pak křovinořez nastartují tak šlape jak hodinky a startování při teplém motoru už odpor skoro neklade. |
 |
Drtič kostí, 2.3.2010 Ale já to nevím právě proto se ptám.Co inzerát to jiný šrotovník ale který je ten pravý co zvládne téměř vše? |
 |
Drtič kostí, 1.3.2010 Kamaráde víš kolik existuje kladivkových šrotovníku |
 |
Drtič kostí, 1.3.2010 Ahoj to máš vlastní výrobu nebo origo |
 |
Drtič kostí, 1.3.2010 Jsem se chtěl zeptat zda není něco pohodlnějšího kde bych mohl naházet jak starý chleba, kosti a veškerý odpad, zapnout vypínač a hotovo, než se mordovat s ručním drtičem kostí.Uvažoval jsem o nějakém šrotovníku ale musel by zvládat i ty kosti, naše... celý příspěvek > |
 |
Korková zátka, 29.12.2009 Jelikož stáčím slivovici po čase s demižonu do láhvi, a část uchovávám delší dobu, chtěl jsem se zeptat jak zajišťujete korkový špunt"zátku" před vysycháním.Taková ta hmota co používaly naší rodiče už bohužel nejde sehnat a kapat voskem... celý příspěvek > |
 |
Slivovice trochu jinak, 9.11.2009 Já každý rok zalívám 5l sklenicí vyšní slivovici a řeknu Vám to nemá chybu.Letos se kamarádky od manželky s těch nasáklých vyšní tak zmrskaly, že je velká škoda, že už nejde pořad natočto. |
 |
|
 |
Uskladnění usušeného ovoce, 31.10.2009 .Taky nakládáme a sušíme každý rok větší množství švestek a jablek. A pravidelně nám je každý rok napadnou moli.Vše máme na100%vytištěné vydesinfikované, před uskladněním uzavíráme ve sklenicích s víčkem které by nemělo propustit téměř nic.Přesto... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 23.10.2009 Já pálím přímo v lihovaru, a když jsem hotov tak se sami od sebe zeptají na kolik to chci.Pak mi to vypočítá dá mi tam tu jejich vodu, zamíchají a hotovo.Pálím zde už 30let a vždy vše ok. |
 |
Slivovice - kvas, 13.10.2009 Správně co člověk to jiný názor a jiný kraj jiný kvasChtěl jsem tím říct, že jsou základem mého kvasu, a převážné části mých sousedů. |
 |
Slivovice - kvas, 13.10.2009 Už pálím zhruba26 let..Začínal jsem s tchánem který mě do všeho zasvětil, a vždy základem kvasu byly mušky!!!.Švestky normálně rozmačkám, nahážu do sudu a po celou dobu nechávám pootevřené víko ať tam ty mušky mohou nalétat.Zavírám až když jdu pálit... celý příspěvek > |
 |
Jaký ovocný strom?, 5.10.2009 Původně tam byl ořešák, ale raději bych něco ovocného. |
 |