Používám každý destilát co mi nechutná, resp. uznám za vhodné že se moc nepovedl.Vždycky skouším do litrovky a u všeho vycházím s 50 až 52% gořalky, výsledek 7ka vyčištěného likéru.Recepty:1 do cca 8deci 1 banan 1 malý vanilkový cukr, nechat 14 dní, stahnout, filtrovat dolít do 1litru vodou - bomba.2 strouhaný sušený kokos cca4 polevkové lžíce, 1 lžíce medu, občas protřepat, po třech tydnech necat sednout, stáhnout a přefiltrovat - moje baccardi
3 1/4 lahve mátovách listů, troška zeleného potravinářského barviva hodně osladit nechat měsic stáhnout, filtrovat, neředit! - tak to je lék na průdušky a zažívání, nejlépe pul malé štample večer, nebo po lžičkách do čaje. 4 Smrková- na jaře otrhat světle zelené výhonky smrčků, nejlépe z vaší zahrady, z koruny kterou se chystáte zastřihnout, protože pokud takto pleníte smrček v lese zabráníte mu na celý rok v růstu. Výhonky dáte do lahve čím víc tím líp dolejete destilátem a pořádně dosladíte tak 10 dkg cukru nebo deci medu na litr.Filtrujete po 3 měsících.Vynikající na průdušky, požívat s rozumem v žádném případě se z toho nezrušte.