|
Řízkování malin, 8.9.2009 Nevím, nevím...,kdykoliv jsem četl v souvislosti s malinama o řízkování, vždy se jednalo o řízek kořenový, tj.kus kořenu.Pepík |
 |
Chci se napást na zahradě, 8.9.2009 Ještě bych doplnil velkoplodé ostružiny.Některé zrají v září a říjnu.Je to vcelku plevel, ale za každou trošku péče se odmění velkými plody.Pak by mohla být zajímavá mišpule, jedlá až po přejití mrazem.Pepík |
 |
|
 |
Mantet - hniloba, 4.9.2009 Téměř celá úroda mi shnila na stromě.Je to dáno napadáním vosama, malou odolností odrůdy..?Nerad bych to s chemií přeháněl.Pepík |
 |
Kdy rizkovat rybiz?, 2.9.2009 Pro Kreketuse: Uvažte si na klacek 3-4 provázky.
1) klacek postavte kolmo k zemi.
2) klacek postavte šikmo.
Ať nám to roste! Pepík |
 |
Hruškové recepty, 24.8.2009 Povidla.Na vdolcích nemají chybu.Pepík |
 |
Rakytník řešetlákový, 21.8.2009 Pane Pavle-vážně a bez postraních úmyslů.Zkuste sem dát fotku, nebo ustřihněte větvičku a zajděte za někým, kdo rakytník opravdu má.To že Vám na Floře někdo prodal květináč, ve kterém byla jmenovka s nápisem rakytník, ještě neznamená, že to byl... celý příspěvek > |
 |
Přesazení švestky, 21.8.2009 Obávám se, že rozhodnutí o přesazení budete muset učinit, až si odkryjete alespoň část kořenů.Zřejmě, mimo jiné, i v závislosti od kvality půdy budete mít různě dlouhé kořeny.Pokud přesadíte strom jen s těmi silnýmy klacky, tak se neujme.A nějaký... celý příspěvek > |
 |
Špatně rostoucí švestky, 19.8.2009 Pane Josefe, múžete napsat jaké švestky pěstujete, jaké máte podmínky a jak Vaše švestky hodnotíte.Chystám se nějakou vysadit, uvažuji o rezistentníchTop... ech.Na nějaké pokusničení systémem pokus-omyl už mi mnoho času nezbývá.Pepík |
 |
Jak a kdy ořezat broskvoň, 19.8.2009 Mně je líto po sklizni stříhat, zmenšit listovou plochu.Naopak přilepším broskvím postřikem na list (čím víc listů tím líp),aby za tu úrodu taky dostaly "něco na zub".Pepík |
 |
Česnek z květenství, 18.8.2009 Ne všude a ne každé odrůdě se daří zrovna na Vaší zahrádce.Existují místní no name odrůdy.Jestliže jsou chuťově přijetelné (v porovnání s česnekem v xxxmarketech určitě ano),a daří se jim u Vás, proč je dále nepěstovat? Necháte na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 17.8.2009 Při střihu větve o průměru cca 10 mm se mi rozlomil ten oranžový kloub na krátkých nůžkách Fiskars.Nyní čekám na výsledek reklamace.Práci jsem dokončil bez problémů s nůžkama pamatující ČSSR.Pepík |
 |
Slimáci? Vím jak na ně, 10.8.2009 Mejdlíčko a suchý líh-nejoblíbenější pamlsky (a také jediné dostupné ve vesnickém krámku Jednoty) mého dětství.Pepík |
 |
Slimáci? Vím jak na ně, 10.8.2009 Zaujala mne zmínka o směsi otrub s metaldehydem(suchý líh). Není to obsaženo i v populárním PEPO?Z dob dětství si vzpomínám na pevný líh v žlutohnědých krabičkách, byly to obdélníkové placky s dělící ryskou.Coby děcka jsme to čas od času... celý příspěvek > |
 |
Přípravek Deko, 3.8.2009 Z dětství si vzpomínám, že vše co se nakládalo na kyselo (snad kromě zelí) se dělalo v Deku.O vlastnosti nějaké kyseliny benzoové se nikdo nezajímal.Deko je v prodeji neustále.Objevují se různé" zaručené " materiály o škodlivosti kyseliny... celý příspěvek > |
 |
Hniloba třešní - snížení starého stromu, přeroubování, 31.7.2009 Nechci Vás odrazovat, ale na přeroubování starého stromu potřebujete opravdového odborníka.Já jsem to několikrát zkusil a skončil jsem u pařezu.Když strom ořežete na nejspodnější rozscochu, obvykle přežije a znovu obrazí.Ale vypadá to strašně.Slabší... celý příspěvek > |
 |