Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc

host - 6.16 (?)
17.8.2009 11:00

Při střihu větve o průměru cca 10 mm se mi rozlomil ten oranžový kloub na krátkých nůžkách Fiskars.Nyní čekám na výsledek reklamace.Práci jsem dokončil bez problémů s nůžkama pamatující ČSSR.Pepík

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.4 (?), 13.11.2008 11:23

Máme nůžky fiskars 111540 už 8 let, když byly stromky menší dělal jsem stím i prostřich stromků, jnak je manželka používá na všechno možný, stříháním kytek počínaje. Za tu dobu jsem je nebrousil, občas postříkal MD sprejem a jsme spokojeni. Letos jsem si koupil teleskopické nůžky na větve, protože stromky vyrostly a na staré stromy se mi již nechtělo lést a vyset někde při odřezávání větví za jednu ruku a super. S minimální námahou jsem ostřihal i výhony nakoncích větví ve výšce 4metry na které bych se nikdy nedostal. takže Fiskars ano.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.11.2008 16:08

Jestli ony ty stesky nebudou také tím, že málokdo čte tabulku použití a pak chce po nůžkách na růže práci motorové pily! Každé nůžky jsou stavěny na nějaký průměr. Další chybičkou je, že se k nám dostávají perfektní plagiáty této značky a to už je o jiném. Kdosi tu napsal - materiál břitů připomíná hliníkovou slitinu - u Fiskaru? To tedy rozhodně ne! Používám převodovky i na stříhání slabšího vázacího drátu a věřte za pět let jdou stále stejně! Víte stejně jako pilu, je lepší koupit i ty nůžky v pořádném obchodě!

Radek

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 13.11.2008 16:25

Nu, dobré nůžky, a za ty se Fiskars svou cenou považují, by měly přestát i občasné střižení do větve o pár mm silnější. Nemyslím si, že jsou vyloženě špatné, ale poměr cena/kvalita mi u nůžek přijde horší než třeba u jejich rýčů či sekyr.
   Věřím, že na otočný mechanizmus rukojeti si lze zvyknout. Pokud mám nůžek víc a střídám je, pak mi to spíš vadí. 

host - 191.190 (?), 19.11.2008 20:06

Naprostý souhlas. Pokud jsou nůžky používány /jen na přiměřeně silné větve/ počase přestanou čistě stříhat, větev se zcela neustřihne.. Po zakoupení nové čepele /náhr.díl asi 270,-Kč/ a montáži už zůstala mezera a nůžky nedostřihnou. Nůžky asi za 1100. S nůžkami s otočnou čepelí jsem se střihla 1 x, pak podarovala známému, ten se už střihl 2 x. Člověk, jak je zvyklý na ty obyčejné nůžky asi není tak pozorný. Jediná výhoda je jejich nízká váha, dobře se s nimi pracuje, dokud jsou nové. Nyní již kupuji za třetinu ceny, značku si teď nevybavuji, nůžky s převodem v Lidlu spokojenost, cena do 200.-, pákové také fungují spolehlivě, u pákových je ale váha oproti Fiskars znát.

host - 99.214 (?), 24.11.2008 12:13

Taky jen potvrzuji nespokojenost s Fiskars kloubovými nůžkami. Za prvé po velmi krátké době používání "žvýkají" větve a vzhledm k tomu, že jsou do pravé ruky, tak v případě, že někam potřebuji ve stromu dosáhnout levičkou, pak je s nimu práce tuplem problematická. Nyní mám jednobřitové za zlomek ceny a spokojenost. Jinak sekery Fisk to je jiná písnička- používám štípací 1400 a 2400 a supr práce.

host - 3.83 (?), 5.3.2009 21:43

No tak se hlásím s čerstvě rozlomeným plastovým kloubem u Fiskarsek s otočnou rukojetí.Fakt je, že sloužily cca 5let. Čistý střih si ale představuji jinak.  Nezbývá než se rychle rozeběhnout pokusit se někde sehnat nějaká Bahca.

host - 35.156 (?), 28.10.2012 11:51

Fiskarsky s převodovkou mám dvoje, pořizovací cena okolo 1000 Kč. Mám malé a velké oboje dvoubřité. Po cca 5ti letech používání mohu říci, že pokud se otupí opravdu střih není hladký, ale s ostrými nůžkami se nechá stříhat i papír. Teď jen zjišťuji, jak je správně nabrousit, když výrobce nabízí sadu na údržbu. Převodovce zpívám hold, protože se svými ručičkami jsem ráda, že se najím :-) a díky ní ustříhnu i silné větve, tak že jsem v podstatě spokojená, ale okouknout, co má konkurence není nikdy na škodu.wink

Iva

host - 128.159 (?), 17.8.2009 7:48

Dobrý den, tak se připojuji ke stejně "postiženým". Včera se mně při stříhání silnější větve taky krátké fiskársky s převodem v otočné rukojeti rozpadly v ruce. Ten elegantní oranžový plastový díl se doslova rozletěl na několik kusů. Nůžky jsem používal cca 2roky a byl jsem s nima celkem spokojen. Za tu dobu jsem je jednou brousil a jednou přitahoval.

host - 6.16 (?), 17.8.2009 11:00

Při střihu větve o průměru cca 10 mm se mi rozlomil ten oranžový kloub na krátkých nůžkách Fiskars.Nyní čekám na výsledek reklamace.Práci jsem dokončil bez problémů s nůžkama pamatující ČSSR.Pepík

host - 252.194 (?), 17.1.2011 20:21

Já jsem zlomil od fiskarsu i ty veliké otočné a to hned ten den co jsem je koupil za 1100kč, s reklamací nebyl problém, ale já osobně už používám jen kovové od oregonu za 336kč. Jinak mám ale od fiskarsu sekery, rýč a super. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz