|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co to je?, 3.10.2010  Prosím, ví někdo, co to je za strom??Roste u nás v lese, ale přirozeně tam určitě nebude...
Děkuji Vám. Velmi |  | Líska - odrůdy, 3.10.2010 Není Lambert zkomolenina Lombard? |  |
|  | Vlašský orech - výsadba zo semena, 2.10.2010 To má svoji logiku. Přesazením se zakrátí hlavně kůlový kořen a to plodnost uspíší. Přesto považuji výsadbu semenáče za sázku do loterie. A u dlouhověkého ořešáku chci, aby tu selekci provedl někdo dřív a vysadím raději štěpovanou jistotu. |  | Řehtáč soudkovitý, kalvil červený, 2.10.2010 věřte, že nové odrůdy chutnají povšechně lépe.
To jsem donedávna také hlásal, dnes už jsem opatrnější. Chuť některých starých odrůd jako Coxova reneta, Jonathan, Golden, Matčino, Kids Orange, Lord Lambourně aj. podle mě úplně překonána novými... celý příspěvek > |  | Lečo zavařené a zkažené, 27.9.2010 Váš postup, Marie 12, je dobrý, přijde mi ale zbytečně složitý. Pěchovat do sklenic postupně syrové papriky, posolit, pak rajčata, posolit, jak trefíte správné množství soli? To musí taky dost dlouho trvat. Dělám to jednodušeji: Nakrájím... celý příspěvek > |  | Bělomasá broskev, 27.9.2010 Broskvoně rodí brzy, včetně semenáčů, již 2. rokem mohou vytvořit květní pupeny |  | Bělomasá broskev, 27.9.2010 Luna je sice bělomasá broskev, ale zraje 2 týdny před Redhaven, takže asi v půli července. V tuto dobu by z ní byla akorát vyschlá pecka. |  | Znáte tuto odrůdu?, 26.9.2010 ...byla to zcela určitě odrůda Stark Earliest, takže i když to byl mladý strom, tak to bylo sázeno před 50-ti léty
Podle Dvořákovy pomologie byla odrůda Stark Earliest vyšlechtěna v roce 1944 v USA. Kohoutova monografie o jablkách čítající 112 odrůd... celý příspěvek > |  | Nejzdravější ovoce na světě roste dobře i u nás, 26.9.2010 Vitamin C je jistě pro lidi a jejich zdraví užitečný. Glorifikace potravin, které jej obsahují ovšem vznikla v době, kdy hlavním zdrojem C vitaminu mimo sezónu byly brambory, v menším citróny. Dnes, kdy máme celoročně na pultech k dispozici... celý příspěvek > |  | Co patří a co ne do kompostu, 25.9.2010 Já bych se kompostu ze zetlelých jablek asi nebál. Tlecí procesy toho hodně ozdraví, Pokud se kompost zaryje do země, rozletu spor to zabrání a přes kořeny je rostliny nenasají. Mnohem horším zdrojem infekce jsou mumifikované plody a odumřelé... celý příspěvek > |  |
|  | Rybíz, 25.9.2010 Postřik proti mšicím provádějte v době, až tam ty mšice jsou. Nyní to nemá smysl. Stejně tak nepomůže stříkat proti nim preventivně, jak se to dělá proti houbovým chorobám. |  | Pozdní slivoň Presenta, 25.9.2010 Slivoň asi dozraje, ale bude mít menší sladkost než z teplejší polohy. A o tu u všech pozdních odrůd asi jde nejvíc. |  | Co s neujatými rouby, 19.9.2010 Pokud se na větvi nějaké roubvy ujaly, pak jen vytahejte ty neujaté a čekejte, až se rány zacelí. Může to trvatdlouho, u silných větví se mohou nezacelit vůbec. |  | Uzení kuřecích stehen, 17.9.2010 Já je nastříknu 24% roztokem soli a Pragandy 1:1. J to v podstatě nasycený roztok. Možno do láku rozmačkat česnek a přecedit. Na kilo masa (každého) dávám asi 1 deci toho slaného láku. Protože ve stehnech jsou kosti, které taky něco váží, tak... celý příspěvek > |  | Poznáte květinu?, 12.9.2010  Znáte někdo tuto kytku? |  |
 |
|
|
|