Příspěvky uživatele - 130.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
kácení ovocných alejí, 17.3.2009
Ke slovu "masivní": Stará, poničená torza ovocných stromů, či poničené sady, prostě stromy i po velmi odpovědné úvaze už nezachranitelné, kolik jich asi na území tohoto státu je? Jen jedna obec - možná stovky, bývalý okres - možná tisíce,... celý příspěvek >
Jabloň Pink Lady, 17.3.2009
Omlouvám se za termín samosprašná, který se snad hodí pro některé višně, těžko pro jabloně. Opylování jsem nikdy neřešil, nemám velkosady a tak při více odrůdách na malé ploše snad není třeba přihlížet ke vzájemným opylovacím podmínkám. Nutnost... celý příspěvek >
Jakou jabloň?, 17.3.2009
Takže kolem podnože je asi vcelku jasno: M9 je úrodná, málo rostoucí,  s časným nástupem do plodnosti, kratší skladovatelností plodů, vyžaduje oporu a ošetřování včetně hnojení, nehodí se do zatravnění, MM106 je středně vzrůstná,... celý příspěvek >
kácení ovocných alejí, 16.3.2009
Mám rád zeleň, lesy a ovocné stromy zvlášť: Jen nevím, zda ty trosky starých ovocných stromů podél silnic živořící a každoročně odborným zásahem znovu a znovu znetvořené je to pravé ořechové. O hnijícím ovoci v příkopech ani nemluvě. Chtělo by to... celý příspěvek >
Jabloň Pink Lady, 16.3.2009
P.L. se objevila v Tescu, 45 Kč/kg, i kusově, kdo kolik chce. Chuťově je velmi dobrá,  hlavně když vím, co stála. Pokud je pravda, že nejnižší výměra pro pěstování je 20 ha, pak asi dochází k opylení stejnou odrůdou. Snad by pak i... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 12.3.2009
Velmi oceňuji zkušenost z praxe. Není sice úplně totéž "vyrábět" jablka na obchod či pěstovat pro samozásobování, ale praxe je praxe. Z deseti odrůd si může každý vybrat podle vlastní chuti, či vyřadit ta subjektivně moc kyselá či moc... celý příspěvek >
Jakou jabloň?, 12.3.2009
Opravdu chcete příliš, ale stačí, když slevíte jen trochu. Brzy a hodně plodí stromy na podnoži M9, ale nehodí se do trávníku - je třeba je dobře ošetřovat vč. hnojení. A bez řezu to taky nepůjde.Trvejte na M9,  pak i toho řezu bude méně.Nakonec... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 10.3.2009
Najděte si zde příspěvek p.Boštičky. Odrůdu Lotos zrušil pro nadměrnou náchylnost k padlí i méně dobrou chuť.
nové odrůdy jabloní, 10.3.2009
Rád bych, ale jde o nový stromek, vysazený na podzim a jiné zkušenosti nemám.
nové odrůdy jabloní, 9.3.2009
Lunu, Opál, Sirius, Orion, Lotos, Viktorii, Lipno vše originál z Fytosu - pro tuto sezonu už z nových stromků ostřiháno, co šlo, další rouby budou za rok, budete-li chtít, prosím připomeňte se - mail v registraci.
Co s tím?, 5.3.2009
Uhodla, určitě nejste blond. A šturc je tzv. kusá kolej, tj. "slepá". ukončená zarážedlem. Zatímco úplně něco jiného je apflégr, to už je opět z rostlinné říše.
Co s tím?, 5.3.2009
To je takovej šturc, ale na stromě.
Jabloň - poraďte prosím jakou?, 5.3.2009
Selena je skoro po všech stránkách výborná. Jen ta chuť je (subjektivně) ve srovnání s Jonagoldem o několik tříd horší, jablko pro mne nezajímavé, i když úrodný plnič. Opět  - jen můj názor. Možná, že je v drsnějších podmínkách chutnější, či... celý příspěvek >
Jabloň - poraďte prosím jakou?, 5.3.2009
Jednoduchý dotaz, který se tady v různé podobě opakuje. Chutná Vám Jonagold, jste moje krevní skupina, tak zkusím poradit. Dopoučuji Vám Rozelu na podnoži MM 106, čtvrtkmen. Červené jablko velmi dobré chuti, odolné proti chorobám, velmi úrodné,... celý příspěvek >
Ontario, 4.3.2009
Moje zkušenost je trochu jiná, nebo mám jiné chuťové buňky. V ideální zralosti výběrových plodů bych řadil od nejlepšího v chuti Idared - Bláhova - Ontario- Wagener. To poslední mi nechutnalo z kordonu ani z vysokokmenu, i mnoho dnes už zavržených... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika