|
Rouby - termín odběru, 21.11.2008 Zajímalo by mne spíš jak správně uchovat rouby třešní řezané v prosinci.Loni mě rouby ožraly myši.Rouby které jsem měl ze Sempry kde je měly jistě odborně uloženy tak v březnu byly značně zcvrklé a uspěšnost byla tak 40%.Někde jsem četl v lednici,... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 15.11.2008 V žádném případě, dnes na to jdu jako každý rok touto dobou. |
 |
|
 |
Pěstování porku, 9.11.2008 Já jsem pórek nikdy nesklízel, vždy jsem ho měl celou zimu na záhoně a vydržel.Je ale riziko že zamzne a nedostaneteho ven.Ani nevím jak ho skladovat.V současnosti ho nepěstuji. |
 |
Okružní pila Hecht 822, 5.11.2008 Hlavně pozor na délku prodlužky někde v příspěvku se psalo o 100m což je nepřípustné.Pozor taky na prodlužky z asie, na těch dojde-li ke zkratu nevyhodí ani 6A jistič |
 |
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 3.11.2008 Nejlépe jak píše pan Vysloužil, kompostér vyhodit nebo nekupovat, funguje jako nádoba na výrobu siláže-konservuje.Nejlépe je ohrádka z pletiva která zajístí přístup vzduchu, žádný prkna, tvárnice a pod.A když do toho pusíte slepice které to... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 30.10.2008 Tím jsem se vždy řídil,20 kg zelí-20Lzeláka 50kg na 50l sud avždy to vyšlo. |
 |
Skleník ze starých oken, 26.10.2008 Neměl by to být problém.Kolik je oken.jaký mají rozměr?Co je kastlové okno, není to okno bez kytu? |
 |
Recept na čalamádu, 18.10.2008 Aby křen nestmavl musí do něj přidat kyselina citronová ale pozor jen tolik aby to nebylo moc kyselý ale v čalamádě to zas moc vadit nebude. |
 |
Kysané zelí, 18.10.2008 Zelí lze vykvasit i vlitrové sklenici loni jsem to zkusil a je to dobrý.Hlavně musí být řádně nacpaný ale ne lisovaný.Akorát v tý sklenici trvá déle prokvašení na tu správnou kyselost.Zakvasí během týdne ale potom musí dojít což v soudku je dřív.Čili... celý příspěvek > |
 |
Re: Kysane zeli, 30.9.2008 Vyzkoušel jsem loňskou sezonu, ještě teď mám kvalitní zelí, výborný způsob. |
 |
|
 |
kulatý skleník, 26.9.2008 Jaké to má výhody, krom toho že to asi hezky vypadá? |
 |
Jaké sklo?, 21.9.2008 Je dobré použít čirá skla a stínit.Když přijde rok s menším slunečním svitem máte vystaráno, ale to poslední roky nebylo, tak si vyberte. |
 |
Formy na výrobu zámkové dlažby, 11.9.2008 Docela by mne zajímala cenová kalkulace-1m3 betonu vyrobeného doma a betonu koupeného ve formě dlaždic. |
 |
Sova, 10.9.2008 Pěkná fotka, to tam ta sovička byla asi celý den schovaná ne? |
 |
Předčasné opadávání plodů - jablek před dozráním, 8.9.2008 Mně letos kompletně opadalo Čistecké-moniliosa, taky si s tím nevím rady |
 |