|
Gabrovská pro slivovici, 22.9.2008 Děkuji za rady.Asi ji zkusím, místo pokusů se zavirovanýma odkopkama snad domácích švestek.Pepík |
|
Gabrovská pro slivovici, 22.9.2008 Udrží se plody po nějakou dobu na stromě nebo uzrajou a spadnou?Sháním švestku na jídlo zrající koncem září.Děkuji.Pepík |
|
|
|
rez na hrušni Williamsova, 22.9.2008 Přikláním se k pesimistům.Před 2 roky jsem likvidoval přes 60 let starou hrušeň.Snažit se stříkat korunu s průměrem okolo 8 m. je dost nesnadné.Kvalita i velikost plodů se neustále horšila, napadeno bylo 100 procent listů.Bohužel, mladí nadějní... celý příspěvek > |
|
Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 22.9.2008 400 m.n.m.Letos potěšily odrůdy Vostorg a Kodrjanka.Vostorg má tenkou slupku a musel jsem se o něj podělit se sršněma.Zdraví Pepík. |
|
Boscova lahvice - doslova, 16.9.2008 Před hezkou řádkou let jsem shlédl v televizi cestopis snad z nějaké oblasti Rakouska.Byl tam záběr na hruškové sady.Stromy byly pěstovány jako stěna na drátech a na těch byly přivázány lahve nastrčené na plody.Pepík |
|
maliny, ostružiny, 16.9.2008 Myslel jsem si, že po odplození dvouleté dřevo uschne a proto se tyto výhony odstřihují???Jak mohu zapěstovat kmen?Pepík |
|
pěstování jahod v sudu, 16.9.2008 Zkusil jsem, přestal jsem.Odřízl jsem obě víka, udělal jsem flexou zářezy a vybouchal kladivem abych do otvorů zasadil sazenice.Je třeba zem upěchovat, jinak je značné slehnutí.Doprostřed jsem strčil kus silného husího krku s dirkama, spodní konec... celý příspěvek > |
|
Jabloň do malé zahrádky, 16.9.2008 Mám zahradu také okolo 400m.n.m.S jablkem James Grieve jsem se rozloučil pro náchylnost k hnilobám.Shnil už na stromě tak z 90 procent. Na druhé straně si pochvaluji odrůdu Kids Orange, možná mutaci Red.Velká pravidelná plodnost, na čtvrtkmenu nijak... celý příspěvek > |
|
Kysané zelí, 16.9.2008 Myslel jsem nepoužitou.Pepík |
|
Kysané zelí, 16.9.2008 Na naložení není třeba mít žádnou specíální kadečku nebo soudek.Stačí koupit velký igelitový pytel na odpadky, co nejsilnější igelit.Pytel můžete strčit do jakékoliv vhodné široké nádoby, nebo i kusu kanalizační roury.pepík |
|
|
|
choroba nebo nedostatek nektereho prvku?, 30.7.2008 U černé skvrnitosti jsou nápadné jizvičky na zelených letorostech. Zdraví Pepík |
|
choroba vinné révy, 28.7.2008 Pokud sklidím hrozny v čase, kdy jsou ještě zelené listy a letorosty přirůstají (mám stolní odrůdy na jídlo),má smysl ještě stříkat výživu na list a postřik proti plísni, abych révu "připravil" na příští rok?Děkuji.Pepík |
|
v jakém stadiu máte melouny?, 28.7.2008 Jak vysazujete cukrové melouny?Letos jsem je chtěl poprvé zkusit, koupil jsem semínka, vysadil jsem je spolu s okurkama, okurky vzešly, melouny nikoliv.Díky za radu.Pepík |
|
Řez hrušní pro amatéra, 25.7.2008 Možná důležitější než řez je termín řezu, pro každý druh ovoce vyhovuje jiný.V tomto fóru je napsáno mnoho informací a zkušeností, které spolu s nějakou knihou o řezu budou určitě stačit.Na rady starých zkušených zahrádkářů bych nesázel.Viděl jsem... celý příspěvek > |
|
pravokořenná třešen, 25.7.2008 Co když zaplodí chuťově rozmanité plody o průměru 5 mm? Čekat i více než 10 let se mi taky nechce. Zdraví Pepík.
|
|