Příspěvky uživatele - 113.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
vnitřní hniloba jablek, 4.12.2008
Mě se to neprojevuje každý rok, ale pokud, tak vždy po zenitu skladovatelnosti, ale většinou již jsou v té době snězená.. Jak jste na tom se strupovitostí? Je pokládáno na tuhle chorobu velmi náchylné, ale u mě se vyskytuje velmi vzácně (jM) na... celý příspěvek >
vnitřní hniloba jablek, 4.12.2008
Byla tu řeč o Glosterech, i ten patří k odrůdám náchylnějším na vnitřní hnilobu což mě neodradilo abych vysázel další dva (jM). Nedám na něj dopustit, považuji jej z mých asi 15ti odrůd chuťově za jedno z nejlepších, v tom se mnou souhlasí celá... celý příspěvek >
Rezat stromy, alebo nie? , 29.11.2008
Dobrý den, pokud nemáte žádné zkušenosti, nejlépe je koupit si za pár korun příručku  "Řez ovocných dřevin", kde máte popsané všecny druhy řezů i namalované či vyfocené detaily ke každému druhu ovoce. Obecně, nyní určitě neřezat, vše... celý příspěvek >
Starkrimson, 17.11.2008
Víte pane Vysloužile, nechci sem zatahovat politiku, ale ten paradox zůstal, jen dovozci se změnili, pravda nabízí torchu víc odrůd, ale nynější jablka mají pozoruhodnou chuť oněch až 27 postřiků za vegetační období, jen vzhledově nemají... celý příspěvek >
Starkrimson, 17.11.2008
Pokud je dobrý rok, také na něj nedám dopustit přesto, že mám více odrůd - papírově daleko lepších favoritů. Zkuste Ovocná školka Bojkovice-p. Pešek, pěstuje staré odrůdy.        Zdravím
Usychá mi třešeň, 17.11.2008
U prvního pisatele bych to na moniliový úžeh neviděl, nepíše že stromek kvetl, choroba se dostane do stromu jen přes květy. Spíš si myslím, že čerstvě vysazený stromek každodenním zaléváním  "utopil." Ve Vašem případě nevím,... celý příspěvek >
Řechtáč/řehtáč soudkovitý, 16.11.2008
Správně ano, asi se po jeho konzumaci lidé řehonili, nevím... Název témata je fonetický, hlavně když víme oč jde. Ono od roku 1788 kdy jej v Německu někdo objevil uběhlo hodně vody a počeštěný název se mohl měnit i změnami v českém jazyce. Ale... celý příspěvek >
žlutá ryngle, 15.11.2008
Jen doplním, umělými hnojivy hnůj nenahradíte.
jak se pěstuje mandloň obecná, 12.11.2008
Nedá mi to když vidím, že téma navštívilo 3636 čitatelů, což není malé číslo. Proto se ptám, zda se někdo z vás co pěstujete mandloně setkal na svém stromku s kadeřavostí?      Díky a zdravím.
Nemoc merunky, 10.11.2008
Paní Lenko, ke kvalitní odpovědi paní Romily na Váš dotaz si ještě dovolím dodat, že klejotok je způsoben krom poškození kůry mnoha jinými faktory jako např. řezem v nevhodnou dobu, v závislosti na podnož příliš těžká a mokrá půda, nedostatek... celý příspěvek >
jak se pěstuje mandloň obecná, 9.11.2008
Děkuji za odpověď, onen popis pěstování mi opravdu připadal jako pro oranžerii a od zahraničních autorů. Asi je to tím, že mandloně (na semenáči) pěstuji na jižní Moravě. Jen mě tam zarazilo pár rad, nejvíce v odstavci chorob konkrétně... celý příspěvek >
Vaše zkušenosti se zasíláním ovocných stromků? , 7.11.2008
Dobrý večer, zásadu osobního výběru stromku z ovocných školek jsem porušil z časových důvodů jen 2x, před 6ti lety a letos. V prvém případě bezchybné, ale nyní kdy jsem sháněl určitý tvar i podnož jablka Anety, tuto měli pouze ve dvou školkách v ČR,... celý příspěvek >
jak se pěstuje mandloň obecná, 7.11.2008
Dobrý večer, pane Alí, to je vlastní zkušenost nebo odborný popis? Mohu příp. znát autora?       Díky, zdravím.
Višeň bez větviček, 5.11.2008
Dobrý den, nebuďte smutná a obavy stranou, poslali Vám takzvaný špičák, což je mnohdy lepší než často prodávaná  "košťata". Korunku a to pěkně pravidelnou si zapěstujete na jaře sama. Od kořenového krčku (místo kde byl stromek... celý příspěvek >
Althanova ryngle, 2.11.2008
Ano, i 100 m je nedaleké okolí, takže zřejmě jste nějakého opylovače objevil. Ať se Vám daří.           Zdravím
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika