Přísavník
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivbara - (19) - 34.244 (?), 28.10.2008 23:42
Mám přísavník a břečťany na severní straně u zdi prvním rokem, rozdíl mezi jejich růstem je markantní...
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 7.210 (?), 31.10.2008 1:19
Pro ilustraci připojuji foto jednoho pole plotu, fotografie je aktuální, po opodání přísavníku. Plot je ale i nadále díky břečťanu takřka neprůhledný - břečťan je na plotě třetí sezónu, sázel jsem zde 3, nebo 4 velké vitální sazenice. Dnes už zde vesele hřížím další sazenice..:-))
Břečťan opravdu roste pomaleji, ale pokud člověk nekoupí nějaké za každou cenu levné a malé chcípáčky, nebo neřízkuje maličké řízky, ale používá hřížence, výsledku se dočká již na konci druhé sezóny. (pokud zalévá a hnojí)
Největší zdržení u břeťanu často spočívá v tom, že zahrádkář vyrobí řízky, které ještě několik let pomalu sílí a tvoří kořenový systém. Teprve pak se "rozjedou" . Velké kontejnerované sazenice a mohutné hřížené sazenice na nic "nečekají".
|
|
|
|
|
|
|
ivbara - (19) - 34.244 (?), 1.11.2008 21:36
Tak nějak si to predstavuji já.. Protože jde ale o popínání vysoké a dlouhé zdi, pomohli jsme si opěrnými latkami, dala jsem rovněž různé kultivary břečťanu.Každopádně po roce udělal zejména přísavník velký přírůstek, tak takhle budu pokracovat i u ostatních prostor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brona765 - (2) - 217.4 (?), 21.3.2009 21:49
mam prisavnik 3 prsty.mam ho na chlivku asi 12let krasne obrostl sice ze vsech stran ne stejne, ale zajimalo by me co mam delat uz to je i na strese a vetvicky lezou i pod stechu.mam to nechat tak nebo strihat???diky za radu
|
|
|
|
|
|
|
limetka - (38) - 182.109 (?), 24.3.2009 12:49
Ahoj Broňo, klidně ho nechej, mám ho také už i na střeše a pod střešní tašky se moc necpe, asi se mu nelíbí, že je tam tma, myslím, že destrukce střechy nehrozí :-))
|
|
|
|
|
|
|
limetka - (38) - 182.109 (?), 24.3.2009 12:47
Ahoj Jani, když na pletivo, tak určitě použít přísavník pěticípý, který se uchytí pomocí úponků, protože trojlaločný se potřebuje chytat přísavnými destičkami rovného povrchu (stěna, apod.) A koupit dobré nůžky, roste to jak blázen!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|