Tak to bude asi ono, to mě nenapadlo, že by mohl být namrzlý, taky má jednu slabou větev trochu víc olistěnou, jinak je celý holý, tak nevím, jestli ho máme vykopat nebo jen všechny suchý větve ořezat, co radíte? zdraví E
Mám zdi kolem zahrady porostlé přísavníky, všechny vždycky krásně rostly a letos je jeden skoro holý, listy žádné, na větvičkách jsou uvadlé malé lístečky, jako uhnilé, neví někdo, co je to za nemoc a jak ho ošetřit, moc děkuju za radu E
Máme porostlý celý dům přísavníkem, letos jsme museli uříznou jednu větev silnou jako mužská ruka byl přesně takový jak popisujete Vy, myslíme si že zmrznul, když jsme do něj škrábli byl trochu zelený, ale chřadnul tak jak popisujete.
Tak to bude asi ono, to mě nenapadlo, že by mohl být namrzlý, taky má jednu slabou větev trochu víc olistěnou, jinak je celý holý, tak nevím, jestli ho máme vykopat nebo jen všechny suchý větve ořezat, co radíte? zdraví E
My jsme ji uřezali byla úplně suchá stalo se nám to i vloni asi 2m vedle taky jsme ji uřízli a boční šlahouny to zatáhli.Je to nezmar vůbec se nebojte, přidám foto z loňska uvidíte tu díru a zatáhlo se to asi do 3měsíců možná i spíše.M.
Marie máte to nádherný!!!přesně takhle by se mi líbilo nechat dům obrůst, kolik let vám to obrůstá?moc děkuju za radu, hned zítra přísavník ořežu aby co nejdřív vyrazil nové větvičky, nemám ho něčím přihnojit?,tady mám taky pár fotek, zdraví Ella
Paní Marie, ten dům porostlý přísavníkem - to je nádhera Chtěla bych alespoň jeden roh nechat obrůst, už jsem ho tam dvakrát sadila a pokaždé uschne - je to na jih a srážkový stín pod střechou... A stejně by mi tu asi zmrznul, letos jsem přišla o polovinu bobkovišní - myslím v cm snad alespoň to co zůstalo obraší...
P.Ello přísavník máme od roku 1988 a nehnojíme ani nezaléváme je pod střechou ani na něj neprší jen když přijde nějaký slejvák tak je zalitý.Vy to máte taky hezké mohu se zeptat co to máte na té pergole za popínavku? Pro konvalinku nevím proč Vám uschl my jej máme na jižní východní i zapadní straně a roste jak divý.Letos jsem taky přišla o hodně rostlinek ta zima byla hrozná a teď zase pořád lije.Zdravím Vás Marie.