souhlasím s názorem, že hřížení bývá efektivnější, díky podpoře z hlavního kořene - venku Nepřidával bych však hnojiva, jak píšete k nově rašícím kořenům, ty naopak potřebují minimální výživu, aby je to nutilo rychleji prorůstat a hledat živiny. Při dostatku živin zůstavají kořeny zkrácené a to není z hlediska množení dobré (menší stabilita, rozrostlejsi korenovy system více odolává stresům, dosáhne hlouběji pro vodu atd.).Hnojivy je však samozřejmě potřeba dohnojovat mateřský kořen. Znamená to mít matku v jednom a vetve vest do jinych květináčů.
Jinak řízkování dokáže být mnohem efektivnější než hřížení - vevnitř, ale doporučuji použít 2-4 60cm 18w zářivky s co nejchladnějším světlem (nejvyšším podílem modrého světla). Potřebuji osázet obrovskou plochu a tak jsem si udělal domácí řízkovnu. dostávají 15h světla denně a doba potřebná k zakořenění a růstu je cca 7 dní, vse v čiste vodě bez hnojiv, ty dostanou až venku u plotu. minulý rok jsem takto pokryl celý dům během léta z jedné matky a par klonu... je to ale zbytecne pokud nespechate.
jo a k té jižní straně... mě hodně pomohlo nechat květináče za sklepním okýnkem takže hlavní kořen byl pořád v chládku
hedelixu zdar... jo a bacha na deti, jsou docela zvedavy jak ty kvety chutnaji