prosím o radu - chceme nechat porůst plot (pletivo) břečťanem, tou nejobvyklejší odrůdou (ne okrasné nebo světlé listy). někde jsem slyšela, že stačí uštípat vrcholové konce stávajících rostlin, nechat je několik dní ve vodě zakořenit a následně zapíchnout do země? máte s tímto někdo zkušenosti? potřebuje břečťan nějakou spec. zeminu pro zakořenění nebo hnojivo? předem děkuji za všechny vaše rady a názory.
Buď můžete postupovat tak jak jsete popsala, nebo břečťan namnožit tzv. hřížením... tj. nejdelší prut připevníte k zemi na několika místech a v těch místech zasypete zeminou. Po několika týdnech "ponořené části zakoření", poté je stačí odříznout a máte samostatné rostliny...
Chtela jsem se zeptat jestli je mozne pestovat brectan pouze ve vode? Zkousim to ale mam pocit,ze mu zacinaji hnednout nektere listy.... Co mam delat prosim ???
Vykašlete se na hřížení. Nastříhat stonek na kusy cca 20 - 25 cm, namočit dolní konec (ten blíže kořenům původní rostliny) do gelového stimulátoru a do země. Zalévat. Nebo do sklínky s vodou a na okno. Zakoření téměř vše. Tedy alespoň já mám takovou zkušenost. Pavel