Zmijovec - přezimování

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?)
1.12.2008 22:13

Zmijovec nechte přes zimu v původním květináči v suchu v normálně vytápěné místnosti, v únoru nebo březnu přesadit do nové propustné zeminy. Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 91.52 (?), 1.12.2008 22:07, zobrazeno: 27066x

Mel bych dotaz, jak uskladnit na zimu zmijovce. Zda se má vyndat z květináče nebo zda může zůstat přes zimu v květináči v hlíně někde v chladu do jara. Loni jsem nechal malou cibulku v květináči a na jaře sama začala rašit. Nyní byla rostlina již velká a nerad bych to nějak zkazil. Dík.

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 1.12.2008 22:13

Zmijovec nechte přes zimu v původním květináči v suchu v normálně vytápěné místnosti, v únoru nebo březnu přesadit do nové propustné zeminy. Lída

ra.cermak - (27) - 159.146 (?), 2.12.2008 9:21

Ano také to tak dělám potom rozsadím ty malé cibulky a rozdávám

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 2.12.2008 16:50

Pokud ho necháte v květináči a dáte do chladu, tak se taky nic nestane-spíš záleží na tom, kde máte víc místa, aby to bylo výhodnější pro Vás. Pokud ho nedáte na jaře do nové zeminy, rovněž přežije úplně v pohodě a jak jste psal, začne rašit sám nebo ho začnete zalívat a vyraší. Je to nezmar a netřeba se s ním moc "párat". Nové cibulky odděluji, který rok chci, protože někdy jsou malé a je hezčí nechat v květináči víc rostlinek pohromadě. Prada je, že na rozdávání je jich pořád dost. M.R.

host - 97.194 (?), 2.12.2008 17:12

Možná to bude znít neuvěřitelně, ale je schopný i přezimovat. Záleží samozřejmě na zimě. Už je to dávno, kdy jsem hlízy zmijovce po vyrašení sadil do volné půdy, protože pochopitelně za vegetace parádně naroste. A při podzimním vyzvedávání se nějaké ty malé hlízky ulomily a na jaře najednou pár malých rostlinek v záhonu. Jen jsem udiveně kroutil hlavou, ale jinak byl příjemně překvapen.  Stanislaw

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 2.12.2008 18:09

Ale jo, pane Stanislawe. Věřím tomu, spousta lidí dává zmijáky ven od jara do zimy. Sama jsem to ještě nezkusila nebo spíš nevzpomněla, že bych to mohla udělat. Ale teď jsem rozšířila nepatrně plochu záhonků na kytky, tak zjara tam půjdou některé taky-už jich "pár" namnožených je. A pak 1-2 kusy zapomenu na záhonu úmyslně. Docela mě ten výsledek už teď zajímá. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz