Bamboo

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6585) - 70.100 (?)
22.2.2010 13:14

Váš milovaný Vám letos měl kooupit jinou. Tyto produkty obecně nejsou určené k dlouhému pěstování. Je to jednorázová záležitost, připravená průmyslově k určitému termínu. Splní svou dárkovou funkci a končí. Tak trochu chápu Vaši nostalgii, ale je to tak.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Lumi - (2) - 217.133 (?), 19.2.2010 21:49, zobrazeno: 44872x
Ahojte všetci, poprosila by som o záchranu mojej rastlinky. Dostala som pred rokom na valentína LUCKY BAMBOO a časom mi uhýňa, čo ma veľmi trápi. Neviem čo robím zle a ako mu pomôcť. Dostala som ho v tom červenom črepníku zasypaného červenými minikamenmi, ktoré som vyhodila, keď som si myslela, že to je príčina. Teraz ho mám tak ako je vidno na obr. Bývam v byte, kde je nonstop teplo, chladnejšiu miestnosť ako 25°C nemám, je nonstop vo vode (odstáta). Problém je, že mi po dvoch kusoch uhyňú. Pravdupovediac, neviem, či uschnú alebo zhnijú. ČO MÁM ROBIŤ, som zúfala?. Obehala som kvetinárstva, no žiadna kvetinárka mi nevie poradiť, ani tá čo ho predávala. Ďakujem
1
1
2
2

Jao - (28) - 142.124 (?), 19.2.2010 22:14

Teplo máte, ale vlhkosť vzduchu chýba.

host - 49.39 (?), 22.2.2010 12:58

Nezmiňujete se o hnojení. Pokud nehnojíte, je rok již velmi dlouhá doba na to, aby vaše rostlinky rostly jen tak z vody.

Co bych udělal já? Asi bych je nasázel do běžného substrátupro květiny okrasné listem a pěstoval bych je naprosto běžným zpsobem - anebo to zkusit přes hydroponii - pěstování rostlin v živných roztocích; ještě mne napadá hydrogel, aby kořeny měly nejen vlhko, ale i vzduch.

Toť zatím vše.

Josef.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6585) - 70.100 (?), 22.2.2010 13:14

Váš milovaný Vám letos měl kooupit jinou. Tyto produkty obecně nejsou určené k dlouhému pěstování. Je to jednorázová záležitost, připravená průmyslově k určitému termínu. Splní svou dárkovou funkci a končí. Tak trochu chápu Vaši nostalgii, ale je to tak.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 22.2.2010 17:53

Lucky bamboo je normálně druh draceny, tak bych ji, jak tu píše tuším pan Josef, normálně zasadila do substrátu a hlavně moc nezalévala. Draceny všeobecně nemají moc rády přelití, tak nevím jestli by jim svědčila hydroponie. Pokud ji necháte takhle jen ve vodě - je to opravdu krátkodobá záležitost a uhnije.

host - 30.69 (?), 14.2.2011 6:33

Dobrý den, tak já mám bamboo pouze ve váze s vodou už 4 roky a doposud neuhnila. Pouze ji trošku jednou za měsíc přileju vody.

Lumi - (2) - 217.129 (?), 27.2.2010 1:10
Ďakujem za rady, presadím ju do hliny a klasickú starostlivosť jej zaručím. Snad zachraním aspon tu tretinu čo mi ostala :(. Len nepochopím, prečo to predávajú takým nesprávnym spôsobom, hmmm? A predaj bol asi tiež len jednodnova zaležitosť - Valentin, kedže ani predavačka netušila ako sa o ňu starať.

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 155.139 (?), 28.2.2010 20:01

no ja som asi vynimka potvrdzujuca pravidlo. holka uz je zasadena presne 4 roky, predtym bola asi rok vo vode, mala fajne korene, tak som to riskla a dala do hliny. teda povodne boli dve. jedna sla do nepriesvitneho kvetinaca, druha do sklenej gule. nakolko som citala, ze sa jej dari len vo vode a v hline nie, tak zalievam tak, ze vidim, ze hlina je furt mokra. rastlinke sa dari, vyhnala este jednu ruzicu listov v zatocenej casti a dokonca aj zo spodu. ta v nepriesvitnom kvetinaci zdochla, chuderka.

mam teoriu, ze je to tym, ze korene maju slnecne svetlo. t.j. preto asi mnohym prezije len kym je vo vode.

lucky bamboo v sklenenej guli
lucky bamboo v sklenenej guli

džarmila - (1) - 66.131 (?), 6.3.2010 13:23

Zdravím, já měla LUCKY BAMBOO v kanceláři asi 4 roky v keramické mističce ve které jsem ho koupila, udržovala jsem jen stále ve vodě, a z malinkatého bamboosu mi vyrostla a byla asi metrová. A to jsem jí ani nehnojila, ani jí nedávala žádnou nadstandartní péči.

host - 13.98 (?), 9.3.2010 15:27

Zdravim všechny náruživé pěstitele bambusů,

Také jsem dostala bambus, který mám dnes už asi 3 roky a za tu dobu mi vyrostl natolik, že jsem si ho i rozmnožila.Normálně jsem ten přirostlý stonek ušmikla a zase šoupla do vody.Nikdy jsem nehnojila, jen dolejvám vodu.Jednou do měsíce, když se povede, tak vodu vyměním.Někdy i zastříhnu kořeny.Mám ho na okně, tušim, že na sever a v pokoji nemám ani kdo ví jaké vlhko.Původně byl nahoře zakulacený do spirály, na jejímž konci byl jeden stonek.Po čase mi ale začaly rašit další a tím se mi bambus krásně rozvětvil.Takže teď vypadá jako taková vysoká bonsai.

Samozřejmě měl už i párkrát na kahánku... když jsem zapoměla třeba zalít, okamžitě se stonek smrsknul.Dokonce mi i trochu zežloutl, ale po zalití se zase ze všeho probral.Jediný, co mi dodnes zůstalo, jsou drobné špičky listů(u těch vrcholových), které zasychají.

Myslím, že alfa a omega je dostatek vody a světla.Původně mi bylo razeno, abych bambus přesadila do hlíny, že mi ve vodě chcípne, ale řekla bych, že se mu naopak daří výborně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika