Africká fialka
|
|
 |
 |
host - 170.246 (?) 13.1.2013 11:45
Aby se dal zasadit (kořínky tak 3-4 cm), to trvá tak asi 6 týdnů. Záleží, jakou metodu zakořeňování zvolíte, na jakém místě bude zakořeňovat (teplo, světlo). Dají se kořenit buď "volně" ve sklenici na okně nebo např. v miniskleníčku, a to buď ve štamprdli s vodou, perlitem nebo rašelinou či množárenským substrátem. Záleží, jak která metoda komu vyhovuje, jaké má doma podmínky. Já teď na doporučení zkouším postup se zipovými sáčky (koupil jsem je v papírnictví), do kterých cvrknu trochu odstáté vody. Zavěsím na špagát přivázaný k madlu střešního okna, světla mají tedy dostatek, teplota v místnosti tak 21-22 °C, koření velmi rychle - už za tři týdny jsem uviděl první kořínky. Až udělám fotku, tak ji sem dám. Stejným způsobem kořením i tořivky a další z čeledi Gesneriaceae.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 86.212 (?), 12.1.2013 17:21, zobrazeno: 11088x
Zdravím ;) mám doma africkou fialku a teď se jí nějak přestalo dařit, již nekvete a některé listy jsou takové ochablé a měkké.. mám jí na stole, takže přímé slunce nehrozí, pečuji o ni pořád stejně a nikdy problém nebyl.. co s tím? ráda bych aby byla zase v plné síle ;) děkuji za odpovědi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.19 (?), 12.1.2013 19:28
Ty měkké listy odstraňte, nechte jen pěkné pevné srdíčko - moc ji nezalévejte - někdy to mám také tak s fialkami . Mám zkušenost čím méně zalévám tím víc kvetou
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.212 (?), 13.1.2013 11:23
a za jak cca dlouho list pustí kořínky?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.246 (?), 13.1.2013 11:45
Aby se dal zasadit (kořínky tak 3-4 cm), to trvá tak asi 6 týdnů. Záleží, jakou metodu zakořeňování zvolíte, na jakém místě bude zakořeňovat (teplo, světlo). Dají se kořenit buď "volně" ve sklenici na okně nebo např. v miniskleníčku, a to buď ve štamprdli s vodou, perlitem nebo rašelinou či množárenským substrátem. Záleží, jak která metoda komu vyhovuje, jaké má doma podmínky. Já teď na doporučení zkouším postup se zipovými sáčky (koupil jsem je v papírnictví), do kterých cvrknu trochu odstáté vody. Zavěsím na špagát přivázaný k madlu střešního okna, světla mají tedy dostatek, teplota v místnosti tak 21-22 °C, koření velmi rychle - už za tři týdny jsem uviděl první kořínky. Až udělám fotku, tak ji sem dám. Stejným způsobem kořením i tořivky a další z čeledi Gesneriaceae.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.212 (?), 13.1.2013 12:38
já jsem zvolila metodu se sklenicí, kterou jsem umístila na okno ;)
|
|
 |
|
 |
 |
|
TerezaP - (16) - 86.212 (?), 20.1.2013 15:32
tak fialce pořád měknou listy, už jsem jich hodně odstranila a zbyly jen ty malinké (srdíčko)... moc ji teď nezalévám, protože si myslím, že zemina je mokrá dost.. ale zlepšení nevidim... co s tím dál?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |