neznámá exotická rostlina

host - 44.120 (?)
25.2.2008 21:58

Koupili jsme si z aukra semena Delonixu. Jsou příliš tvrdá a tak jsme je podle mini-návodu napilovali. Ještě jsme se dověděli, že se mohou namočit přes noc do vody. Teď bychom potřebovali poměrně rychle vědět další postup, ať to nezkazíme a něco nám z toho vyroste. Zeminu jsme koupili univerz. pokojové rostliny. Je to vyhovující? Ještě kdo máte zkušenosti s dalším pěstováním, poraďte. Děkujeme. Marie a Jiří.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kyprik - (49), 3.6.2007 11:20, zobrazeno: 33077x

Dobrý den,

nevěděl by prosím někdo, co je to za palmičku. Vypěstoval jsem ji z darovaných semínek přivezených z africké Sierry Leony. Zasílám fotografii. Uvítám jakékoli informace o této rostlině (název, odkazy, pěstování, atd.).

Bez názvu
Bez názvu

host - 230.20 (?), 4.6.2007 12:10

To jste mě dostal. Já bych to tipoval na nějakou mimózu, akácii (kdysi jsem něco podobného měl, pod názvem "citlivka", reagovala na dotek sevřením lístků a svěšením větviček). To, že semena pochází ze Sierry Leone nemusí být směrodatné, akácie jsou zavlečny i na Madagaskar. Podívejte se na

http://www.celysvet.cz/trnovnik-akacie-akat.php

http://aukce.atlas.cz/item176381352__acacia_dealbata_.html

Údajně by mělo jít o snadno pěstovatelnou pokojovou rostlinu, svého času ji nabízel i Bakker. Ale třeba se mýlím a najde se tu někdo znalejší.

host - 146.10 (?), 9.6.2007 22:09
Tyto rostliny jsem si vypěstoval ze semínek koupených v obchodě,mám celkem tři,nyní druhým rokem.Jedná se o tzv."ohňový strom" pocházející z jižní Afriky.Jestli najdu sáček od semínek,tak budu vědět i lat.název a více o rostlině.Přes léto je mám na dvoře.Na každou noc se dlouhé řady lístků sklápějí dolů a ráno zase narovnají.Pěstuje se jako stromek nebo keř a dá se tvarovat i jako bonsaj.Měl by mít velká červená květenství,odtud asi ten název.Jestli zjistím více,tak ještě napíši./ZEN/

host - 176.253 (?), 16.6.2007 22:23
Je to Mimosa pudica - Citlivka stydlivá

host - 235.192 (?), 22.9.2007 22:22

DELONIX "ohňový strom" latinsky: delonix regia

Jeden z nejkrásnějších kvetoucích stromů jižní Afriky. Má šarlatově červené květy v hroznech. Až 15 cm široké. Pěstuje se v bytě nebo přes léto venku v polostínu nebo na slunném stanovišti. Ne na úplném slunci. V zimě přezimuje při nižší teplotě než pokojové a omezené zálivce. Jestliže lístky opadnou, na jaře vyraší. Může se tvarovat i jako bonsai. Na nos se lístky aklopí a ráno opět narobnají.

host - 44.120 (?), 25.2.2008 21:58

Koupili jsme si z aukra semena Delonixu. Jsou příliš tvrdá a tak jsme je podle mini-návodu napilovali. Ještě jsme se dověděli, že se mohou namočit přes noc do vody. Teď bychom potřebovali poměrně rychle vědět další postup, ať to nezkazíme a něco nám z toho vyroste. Zeminu jsme koupili univerz. pokojové rostliny. Je to vyhovující? Ještě kdo máte zkušenosti s dalším pěstováním, poraďte. Děkujeme. Marie a Jiří.

host - 227.1 (?), 19.3.2008 15:23

Taky jsem koupila na Aukru a už mám cca 15 cm veké rostlinky.  Nepilovala jsem, ale dala do více teplé vody do termosky přes noc.Zasadila jsem do substrátu pro výsadbu a množení a asi za 4 týdny byly venku. Nikola

Nikool.ka - (13) - 227.1 (?), 19.3.2008 15:49

Ještě obrázek...

Delonix
Delonix

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 19.3.2008 16:25

Tak máme stejně velké rostlinky,asi jsme sázely ve stejnou dobu.Já je teda dala do misky s výsevným substrátem zalila a zakrla sáčkem. No a také jsem brousila.Když manžel viděl první pravé lístky tak se mě ptal proč pěstuji akát, tak jsem musela sednout k internetu ukázat mu co že to pěstuji.

host - 186.98 (?), 20.3.2008 12:42

Tohle je podle mě nějaká Albízie. Albizia julibrissin např.

Mrkněte do googlu.  Na noc přikládají lístky k sobě!

Karlos.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika