Cykas co se mu stalo?
|
|
|
|
host - 117.119 (?) 17.4.2010 14:37
Dobrý den, máte to pěkně popálený. Je to od sluníčka, cycas mám už několik let a na tuto si dávám pozor, sám ho pěstuju ve skleníku.
Nevím jak se plánujete o něj starat, ale asi ho budete vykopávat na zimu, že? Nebo mu budete přitápět?
Teď bych ho už v té zemi nechal, protože ty listy už se nevzpamatují, je to trvalé poškození..můžete přes něj na týden přehodit netkanou textilii, ale asi je to stejně marné. Ty listy oschnout, ale měly by narůst nové, cycasy jsou docela dobře regenerující. Ale nebude to hned, až třeba během léta začne obrůstat.
Mějte se
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.119 (?), 17.4.2010 14:37
Dobrý den, máte to pěkně popálený. Je to od sluníčka, cycas mám už několik let a na tuto si dávám pozor, sám ho pěstuju ve skleníku.
Nevím jak se plánujete o něj starat, ale asi ho budete vykopávat na zimu, že? Nebo mu budete přitápět?
Teď bych ho už v té zemi nechal, protože ty listy už se nevzpamatují, je to trvalé poškození..můžete přes něj na týden přehodit netkanou textilii, ale asi je to stejně marné. Ty listy oschnout, ale měly by narůst nové, cycasy jsou docela dobře regenerující. Ale nebude to hned, až třeba během léta začne obrůstat.
Mějte se
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.50 (?), 19.4.2010 14:33
Jarní slunce je velmi prudké a pokud byl někde ve skleníku tak došlo k popálení.Už s ním nehýbejte ani nehnojte, listy už se nezachrání.Až pustí nové tak už budou v pořádku.
J.Bučko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.111 (?), 2.8.2010 19:53
dobry den z dovolenky som si doniesla jadierka-semiačka cykasu-prosím vás ako si ich mám zasadit?dakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bucko - (48) - 227.2 (?), 2.8.2010 20:22
Stačí se podívat zde do diskuzních příspěvků, je to tam popsané!
|
|
|
|
|
|
|
monika27 - (1) - 44.111 (?), 3.2.2011 17:50
dobrý den, viete my poradit čo mám robit?mám 1.ročný cykas a stalo sa mu toto-začali mu žltnút listy a tak som sa dozvedela že ho mám dat niekde do tmavej miestnosti tak som ho dala na chodbu a rosím ho 2.x do týždna a nepolievam ho vobec a stalo sa mu toto-listy od stredu začali žltnút a konce sú zelené-dala som aj foto-viete mi niekto poradit?dakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|