Opadávání vánočního kaktusu
|
|
|
|
host - 9.175 (?) 29.8.2009 23:36
Vánoční kaktusy mám již mnoho let s květy růžovými, bílými, kombinace. Po Vánocích mají několik stovek květů. Jak k nim přišly?V květnu je vystěhuji ven na stinné místo, kde přebývají až do konce září. Rosím, zalévám a hnojím vydatně.Od září zalévám méně tak aby měly jen vlhkou půdu. Pak jim dovolím jít domů, normální pokojová teplota, zalévám, když je půda na povrchu suchá a počátkem prosince nasazují poupata. Do konce ledna obdivuji květy, do dubna to spolu vydržíme doma a opět "fičí" ven. Tedy - opadávání je výsledkem přelití, myslím. Když jsem je měla celý rok v bytě a moc jsem se jim věnovala, činily mně to samé. Milují letnění venku s vodou a méně vody v bytě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.41 (?), 14.8.2009 21:38, zobrazeno: 63149x
Dobrý den mám dotaz vánocní kaktus mi začal opadávat nevim co s ním děkuji za odpověd
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.145 (?), 16.8.2009 9:31
Dle mých zkušeností vánoční kaktus potřebuje chladno a nepřelívat. Přes léto je mu nejlépe venku na stinném místě (což se mu u nás v bytě neděje). Přesto, že jej mám na záp. okně celoročně v místnosti, kde se netopí, na Vánoce vykvete. Přenesla bych ho tedy do chladnější místnosti, máte-li možnost a nechala ho proschnout (pokud byl substrát mokrý).
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.175 (?), 29.8.2009 23:36
Vánoční kaktusy mám již mnoho let s květy růžovými, bílými, kombinace. Po Vánocích mají několik stovek květů. Jak k nim přišly?V květnu je vystěhuji ven na stinné místo, kde přebývají až do konce září. Rosím, zalévám a hnojím vydatně.Od září zalévám méně tak aby měly jen vlhkou půdu. Pak jim dovolím jít domů, normální pokojová teplota, zalévám, když je půda na povrchu suchá a počátkem prosince nasazují poupata. Do konce ledna obdivuji květy, do dubna to spolu vydržíme doma a opět "fičí" ven. Tedy - opadávání je výsledkem přelití, myslím. Když jsem je měla celý rok v bytě a moc jsem se jim věnovala, činily mně to samé. Milují letnění venku s vodou a méně vody v bytě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sengge - Stříbrný Zahrádkář (281) - 114.115 (?), 3.12.2009 22:35
Vánoční kaktus potřebuje dvě období, kdy se má méně zalévat. První je po odkvětu - kaktus odpočívá, a tak je spotřeba vody menší. Druhé období je na podzim (září-říjen), kdy nasazuje květy.
Po přenesení domů po letnění (cca září-říjen, podle počasí) by měl stát na stálém místě a pokud možno s ním nehýbat. Otáčení, posunování, přenášení atd. vede skoro jistě k opadání nasazených poupat.
Já mám vánoční kakatusy na nevytápěné chodbě, v nejvyšším patře schodiště pod skleněnou střechou - světlíkem. Na chodbě je v létě 30-35 stupňů, v zimě mezi 3-10 stupni. Se zaléváním to rozhodně nepřeháním, s hnojením už vůbec ne. A pravidelně v prosinci kvetou, asi takhle:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|