Ildi sadím jako jedny z prvních (je fakt že jsem z Břeclavi) do kelímků a pak do velkých květináčů kvůli urychlení sklizně. Další várka jde i do země. V zemi jsou podstatně mohutnější, což je vidět i na červených rajčatech v pozadí. Již plodící rostliny jsem dával i našim na F-M, ale zda je zasadili do země nebo nechali v květináči si již nevzpomínám. Tady je to o včasném předpěstování!
Je to Cherrola. Je úrodná, má tužší ale tenkou šlupku, šťavnatá, chuťově sladší (ne tolik jak Bejbino), pokud ji nenecháte moc přezrát má typickou rajčatovou chuť. Odolnost - je to běžné rajče, nevýhoda je praskání plodů po velkých deštích (je lépe ji mít pod stříškou). Ta co je na obrázku byla vyseta velmi brzy, vysazena do roury (není to květináč) a při ochlazení jsem na ni navlékl igel. pytel. Tady je vidět jak je rostliná mohutná v zemi - v květináči je zase dříve zralá.
Ta zkruž stojí na zemi a byla určena na převislé jahody, je cca do půlky plná zeminy. Do ní zasadím rajče a dosypu zeminou kousek po okraj. Kořeny pak prorůstají do hloubky.
jak dlouho klici ty zlute rajcata CITRINA--- vsechny jsem zasela jako i jine druhy a 4 druhy vylezli a ta citrinka ani jedno,. bud byla seminka stara nebo ma delsi klicivost..mam pockat jak dlouho nebo zasit znova? dekuji