Zlte paradajky

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?)
1.2.2010 15:50
Ja jich pestuji venku, ja nemam rada rajcata, ktera bych musela mit ve skleniku, protoze by mi zabirali misto pro jinou zeleninu... Ale tu hruskovou odrudu Perun pestuji vzdy venku a take si jednu nebo dve sazenice pestuji ve kvetinaci vetsim...... ale chutove jsou fakt dobre a krasne jako dekorace na stul nebo jako priloha k masu a bramboram jen tak omyte a cele... doporucuji- Žanet
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 1.2.2010 15:50
Ja jich pestuji venku, ja nemam rada rajcata, ktera bych musela mit ve skleniku, protoze by mi zabirali misto pro jinou zeleninu... Ale tu hruskovou odrudu Perun pestuji vzdy venku a take si jednu nebo dve sazenice pestuji ve kvetinaci vetsim...... ale chutove jsou fakt dobre a krasne jako dekorace na stul nebo jako priloha k masu a bramboram jen tak omyte a cele... doporucuji- Žanet

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 1.2.2010 15:54
a vcera jsem jeste koupila seminka novinku pro mne... jsou zlute a jmenuje se to CITRINA-- no slovo polske, tak vypadaji jako citronky.,..tak letos to bude poprve... vlozim zde fotku
měli jste uz to rajce a jak vam chutna
měli jste uz to rajce a jak vam chutna

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 1.2.2010 18:06

Ahojky Žanet, ještě jste měla Monice napsat, že Perun rajčátka jsou sice malá a chutná, ale že ty rostliny jsou pěkní divočáci a narostou veliké, převeliké.Hezký večer.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 1.2.2010 18:09
Já jsem ho měl loni venku v květináči a bylo dobré. Velikost asi jako střední citron a velmi plodné. Na snímku je z 5.VII. Letos ho budu sadit znovu.
Citrina
Citrina

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 1.2.2010 18:17
tak dekuji za info a koukam nafotku, ze z tech tyci mam ja foliovnik, co vy mate k rajcatum..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 1.2.2010 19:45

Ano, přesně tak. Používám je k rajčatům protože jsou pevné, nehnijí a úvazky po nich nekloužou.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 10.2.2010 2:31
Mel nekdo male rajcatka ILDI nebo tak nejak.. udajne jsou do foliovniku. A doma by meli mit stejne zazemi jako ve skleniku,., nebo se pletu.. Kazdy me od tech rybizovych rajcatek odrazuje, tak pokud mate zkusenost, tak mi napiste-.dekuji-

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 10.2.2010 7:27
Já je pěstuji normálně venku již x-let. Jsou šťavnatá, chuťově výborná a velmi vhodná na pečení. Perun je o něco větší a je masitější. Ildi je tyčkové rajče u kterého budete mít problém uhlídat ho - tak bujně roste a rodí. Na obrovských vijanech bývají stovky! plodů, jak začne rodit tak stačí 1-2 rostliny a máte každý den co zobat. Na fotkách je v květináči ale tam rostlina nenarůstá do takové velikosti jako na záhoně. Většinou je i s balem pak šoupnu do země kde pokračuje v růstu.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 183.242 (?), 10.2.2010 9:51

Rajčatům Ildi říkám zobací. Nemají chybu, opravdu mraky plodů a velká rostlina. V létě, když jdu večer zalévat zahradu a skleník si jich natrhám plnou kapsu a zobu. Jsou dobrá i jako ozdoba jednohubek, chlebů, příloha k čemukoliv, nepouští tolik šťávu. Děti je mají také moc rády. Elena

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 10.2.2010 9:57
No letos jsem se rozhodla obohatit odrudy rajcat nez ty co jsem pestovala doposud... a prave mi bylo receno, ze ty male rybizaky musim byt ve skleniku a venku jen na Morave..ze jinak pry malo plodi... Ze jsou nic moc... Ma nekdo zkusenost s pestovanim venku v 200 metru n.m nebo zvladaji i chladnejsi podminky..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz