Ja jich pestuji venku, ja nemam rada rajcata, ktera bych musela mit ve skleniku, protoze by mi zabirali misto pro jinou zeleninu... Ale tu hruskovou odrudu Perun pestuji vzdy venku a take si jednu nebo dve sazenice pestuji ve kvetinaci vetsim...... ale chutove jsou fakt dobre a krasne jako dekorace na stul nebo jako priloha k masu a bramboram jen tak omyte a cele... doporucuji- Žanet
Ja jich pestuji venku, ja nemam rada rajcata, ktera bych musela mit ve skleniku, protoze by mi zabirali misto pro jinou zeleninu... Ale tu hruskovou odrudu Perun pestuji vzdy venku a take si jednu nebo dve sazenice pestuji ve kvetinaci vetsim...... ale chutove jsou fakt dobre a krasne jako dekorace na stul nebo jako priloha k masu a bramboram jen tak omyte a cele... doporucuji- Žanet
a vcera jsem jeste koupila seminka novinku pro mne... jsou zlute a jmenuje se to CITRINA-- no slovo polske, tak vypadaji jako citronky.,..tak letos to bude poprve... vlozim zde fotku
Ahojky Žanet, ještě jste měla Monice napsat, že Perun rajčátka jsou sice malá a chutná, ale že ty rostliny jsou pěkní divočáci a narostou veliké, převeliké.Hezký večer.
Mel nekdo male rajcatka ILDI nebo tak nejak.. udajne jsou do foliovniku. A doma by meli mit stejne zazemi jako ve skleniku,., nebo se pletu.. Kazdy me od tech rybizovych rajcatek odrazuje, tak pokud mate zkusenost, tak mi napiste-.dekuji-
Já je pěstuji normálně venku již x-let. Jsou šťavnatá, chuťově výborná a velmi vhodná na pečení. Perun je o něco větší a je masitější. Ildi je tyčkové rajče u kterého budete mít problém uhlídat ho - tak bujně roste a rodí. Na obrovských vijanech bývají stovky! plodů, jak začne rodit tak stačí 1-2 rostliny a máte každý den co zobat. Na fotkách je v květináči ale tam rostlina nenarůstá do takové velikosti jako na záhoně. Většinou je i s balem pak šoupnu do země kde pokračuje v růstu.
Rajčatům Ildi říkám zobací. Nemají chybu, opravdu mraky plodů a velká rostlina. V létě, když jdu večer zalévat zahradu a skleník si jich natrhám plnou kapsu a zobu. Jsou dobrá i jako ozdoba jednohubek, chlebů, příloha k čemukoliv, nepouští tolik šťávu. Děti je mají také moc rády. Elena
No letos jsem se rozhodla obohatit odrudy rajcat nez ty co jsem pestovala doposud... a prave mi bylo receno, ze ty male rybizaky musim byt ve skleniku a venku jen na Morave..ze jinak pry malo plodi... Ze jsou nic moc... Ma nekdo zkusenost s pestovanim venku v 200 metru n.m nebo zvladaji i chladnejsi podminky..