Zavařovaní

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?)
25.7.2011 11:03

Chodí k nám na stavbu jeden pán z Ukrajiny, prý mají problémy s dozráváním kvůli nadmořské výšce a že to řeší tak, že do rajčat co mají tendenci aspoň k bělejší zelené barvě vstříknou inj.jehlou trochu ethanolu, prý jsou do tří dnů červená-ta rajčata.Zkusili jsme to s grappou, bylo to víc než tři dny, ale rajčata opravdu dozrála o malinko dřív.Dávali jsme cca 0,5ml 50% domácí jablkovice, vpich neměl tendenci zahnívat, alkohol z rajčat cítit nebyl.Už jsme se těšili na Bloody Mary a nic.Je pravda, že u nás sklízíme rajčata od konce června/letos první 29.6./ do listopadu-loni jsem nechala jednu rostlinu na porytém záhoně.

Tchýně si potrpí na marmeládu za zelených rajčat - postup jako u meruňkového jamu, navíc trochu rumové tresti.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 39.193 (?), 19.7.2011 22:58, zobrazeno: 5647x

Dobrý den já mám obavy že mě papryky a rajčata nedozrají dala by se zavařit nedozrálá prosil bych oradu bylo by mě jich líto vyhodit poradteděkuji za radu předem

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4603) - 38.136 (?), 20.7.2011 5:24

Vždyť ale vše teprve začíná zrát, léto ještě nekončí.

host - 21.163 (?), 21.7.2011 12:48
Ano rajčata se dají zavařovat též zelená, viz. recepty na netu

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 25.7.2011 11:03

Chodí k nám na stavbu jeden pán z Ukrajiny, prý mají problémy s dozráváním kvůli nadmořské výšce a že to řeší tak, že do rajčat co mají tendenci aspoň k bělejší zelené barvě vstříknou inj.jehlou trochu ethanolu, prý jsou do tří dnů červená-ta rajčata.Zkusili jsme to s grappou, bylo to víc než tři dny, ale rajčata opravdu dozrála o malinko dřív.Dávali jsme cca 0,5ml 50% domácí jablkovice, vpich neměl tendenci zahnívat, alkohol z rajčat cítit nebyl.Už jsme se těšili na Bloody Mary a nic.Je pravda, že u nás sklízíme rajčata od konce června/letos první 29.6./ do listopadu-loni jsem nechala jednu rostlinu na porytém záhoně.

Tchýně si potrpí na marmeládu za zelených rajčat - postup jako u meruňkového jamu, navíc trochu rumové tresti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz