Zálivka rajčat a paprik
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 2.12.2009 0:49
A jakou jinou odpověď byste čekal? Jako zalívat tolik vody tak a tak často? To je přeci nesmysl, záleží i na podnebí a počasí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.45 (?), 3.8.2010 8:31
Přidám jeden kacířský názor: nezalévám. Letos i přes ta vedra ode mne rostliny nedostaly ani kapku vody. Kdysi dávno jsem na tomto fóru nebo někde jinde četl, že při zálivce rostliny "zleniví", nesnaží se hledat vodu a nevytváří bohatý kořenový bal. A tak se tím řídím, zatím mně ani jedna rostlina neuschla. Možná má někdo při zálivce rajčata větší, ale mně ta moje stačí a na podzim je odměnou bohatá úroda. I.
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 99.3 (?), 3.8.2010 8:47
jj, to znám, soused to taky zkoušel... loni měl úúúplně všechny rajčata popraskaný :(bylo sucho a pak zapršelo... nezlenivělá rajčata nasála takové maximum vody, že komplet všechna popraskala...
letos už zase zalévá :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 3.8.2010 9:37
ok, da sa aj takto, ale pomozme rajcinam foliou alebo dobrou vrstvou mulcu. Praskanie je velke riziko. Pri takychto vykyvoch pocasia je sposob bez zalievky odsudeny na neuspech.
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.45 (?), 3.8.2010 18:37
Bohužel, nesouhlasím. Praskání není tak katastrofické, sem tam nějaké je načaté. Ale dá se konzumovat. Ostatně jde o diskusi, třeba se vyjádří jiní. Ale v žádném případě nejde o odsouzení k neúspěchu!!! Ještě jsem sem nevkládal fotky, ale pokusím se. I.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 217.135 (?), 3.8.2010 22:13
OK, len myslene ze je lepsie zalievat v tych 35 st teplach ked dlho nepoprsi. Inak rajciny but ovadnu alebo pri dazdi dostanu sok a prasknu. Ine to je ak je rozumne pocasie s vyrovnanymi teplotami a kratkymi obdobiami tepla a zrazok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.16 (?), 7.8.2010 19:33
Pěstujeme mnoho let rajčata a to vždy asi 15-20 odrůd a zjistili jsme, že větší vliv na praskání než zálivka má výběr odrůdy. Např. odrůdy Pedro, Robin nebo Spencer snesou téměř jakékoliv zalévání nebo nezalévání.
|
|
|
|
|
|
|
|