Vyštipování rajčat
|
|
 |
 |
host - 250.122 (?) 27.6.2018 15:20
Ja se do toho odbornikum nechci plest, nicmene zadnou chemii na zahrade nepouzivam a rajcata mi napada plisen pravidelne az na konci zari. Rajcata pestuji na jizni zdi v jedne rade 40 cm od sebe, nekompromisne orezu vsecko pod prvnim vijanem a se sklizni vsecko pod dalsim vijanem. Zalevam jen mikrozavlahou tzn. jedno kapatko na rostlinu, tam se da urcite poridit automaticky casovac.
Co mam za odrudu nevim, vzdycky si koupim v lidlu nejake male rajske ktere se mi libi, predpokladam ze je maji odolne chorobam a jsou to nosne odrudy. Vypreparuju seminka a ted maji potvory pres dva metry. Rajcata vedu po dvojitem provazu a az prelezou konstrukci nechavam je viset dolu.
Fazochy nevystipuju, podle mne dukladna kapatkova zalivka je uzivi, jen jak rikam jak sklidim, orezu listy k dalsimu vijanu a i nad nej, aby na rajcata mohlo slunko.
Nepotrebuju radit jak to mam delat, rikam jak to delam ja, nerikam jak to mate delat vy. Osvedcilo se mi to a neni duvod menit metodu.
Zdar vsem zahradkarum i zahradnikum
|  | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 250.122 (?), 27.6.2018 15:20
Ja se do toho odbornikum nechci plest, nicmene zadnou chemii na zahrade nepouzivam a rajcata mi napada plisen pravidelne az na konci zari. Rajcata pestuji na jizni zdi v jedne rade 40 cm od sebe, nekompromisne orezu vsecko pod prvnim vijanem a se sklizni vsecko pod dalsim vijanem. Zalevam jen mikrozavlahou tzn. jedno kapatko na rostlinu, tam se da urcite poridit automaticky casovac.
Co mam za odrudu nevim, vzdycky si koupim v lidlu nejake male rajske ktere se mi libi, predpokladam ze je maji odolne chorobam a jsou to nosne odrudy. Vypreparuju seminka a ted maji potvory pres dva metry. Rajcata vedu po dvojitem provazu a az prelezou konstrukci nechavam je viset dolu.
Fazochy nevystipuju, podle mne dukladna kapatkova zalivka je uzivi, jen jak rikam jak sklidim, orezu listy k dalsimu vijanu a i nad nej, aby na rajcata mohlo slunko.
Nepotrebuju radit jak to mam delat, rikam jak to delam ja, nerikam jak to mate delat vy. Osvedcilo se mi to a neni duvod menit metodu.
Zdar vsem zahradkarum i zahradnikum
|  |
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 27.6.2018 16:15
Souhlasím s Vámi. Vždy je nejdůležitější být spokojen. Ostatní už přijde samo.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.57 (?), 27.6.2018 16:52
Rostliny jsou parádní, v jaké nadmořské výšce pěstujete?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 250.122 (?), 27.6.2018 17:31
O diky, jsem cekal spis nejakou kritiku. Jsem na vychodnim okraji Prahy, tedy spis za Prahou nez v Praze. Vtipne je ze nikdy nevim co vyroste. Treba tenhle vijan letos vidim poprve. Na obrazku je videt ze se fazoch odlomil, ale nic se nedeje, rana se zahojila a rostlina jede
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 27.6.2018 15:57
Mimmo, a kde jste to četl? Já jsem nikdy na něco takového nenarazil. Kdyb y tomu tak bylo, nemohl by dovozce přípravku Acrobat napsat tento pokyn, jak postupovat proti plísni bramborové:
1.způsob: První ošetření na přelomu květen / červen Acrobatem MZ, 2. ošetření v polovině června a 3. ošetření koncem června..Ochranná lhůta 21 dnů, což znamená, že 3. ošetření končí kolem 21. července, kdy začíná sklizeň. V dalším průběhu pokračovat v ochraně kontaktními přípravky Kuprikol 50 nebo Champion.2.způsob: použijeme přípravek Bravo 500 SC až od začátku července - tedy období nástupu plísní. 1. postřik provedeme začátkem července. Další v intervalu 7-10 dnů v bloku 3 za sebou jdoucích ošetření. Vzhledem ke své krátké ochranné lhůtě (7 dní) lze Bravo 500 SC použít i v době dozrávání mezi jednotlivým sběry.
3.způsob: První ošetření - Ridomil GOLD - preventivně, tj. před výskytem choroby, a to zpravidla od poloviny června. Druhé a třetí ošetření - Ridomil GOLD - po 7-10 dnech (v závislosti na infekčním tlaku). Poté ochranu rajčat převedeme na kontaktní přípravek Bravo 500. V průběhu srpna pokračujeme v ošetřování přípravkem v intervalech 7 dnů (dle infekčního tlaku).
Ke všem uvedeným přípravkům je vhodné přidávat smáčedla, zlepšení přilnavosti.
A pořád se sgtříká a stejně není nic zaručené.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 27.6.2018 16:09
Tím dovozcem jsem myslel Agro Bio Opava, z jehož webu jsou ty návody staženy.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 250.237 (?), 27.6.2018 18:05
Acrobat MZ WG má v příbalovém letáku pro rajčata uvedenou OL 3 dny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 6.138 (?), 27.6.2018 13:53
Je to tak: nic není se zárukou. Matce Přírodě nelze poslat reklamační protokol. A to heslo "Doufej v to nejlepší, ale plánuj na to nejhorší." tady platí dvojnásobně. A ještě je potřeba se smířit s tím, že ani "dokonalé" plánování nemusí stačit.
Tak, a teď jdu něco dělat. Jasněže okolo rajčat.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|