Výsadba foliovník
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 28.103 (?), 21.4.2021 14:58
Momentálně mám jen foliovník, protože místo je blízko starého smrčku. Kdyby se náhodou ulomila větvička tak mě to nebude tolik bolet.
Na kýžené místo pro skleník zasadil dědeček stromeček...
až se nebude dívat tak mu ho zneškodním =D
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 22.4.2021 20:23
jsem rád, že letos ty rajčata i za oknem tak rychle nerostou, aspoň nemusím řešit problémy s jejich výškou. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2173) - 168.103 (?), 21.4.2021 13:13
28.103: přirozeně záleží na poloze, kde foliovník máte, ale vzhledem k tomu, že mimo sluneční svit velmi rychle prochladne vzduch uvnitř, nesázel bych dovnitř rajčata dřív, než začátkem května, letos podle průběhu posledních týdnů a varování meteorologů, že letošní jaro bude studené, raději až po tzv. zmrzlých. Příliš brzo zasazená rajčata a papriky se nachladí a značně zpomalí růst, zatímco rajčata vysazená později, která neprošla chladovým šokem, pokračují v růstu bez přerušení. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 62.13 (?), 21.4.2021 14:43
Folie není sklo ani polykarbonát. Stačí, aby tu zde vzpomínanou hodinu mrzlo a s rajčaty se můžete rozloučit. Z vlastní zkušenosti.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.170 (?), 21.4.2021 22:46
Tak já v loni postavil foliovník někdy začátkem dubna, a někdy v koncem dubna nasadil rajčata a papriky, ale asi to byla chyba, protože mrzlo jestě po zmrzlých. Na noc jsem tam musel dávat plynovou bombu s ohřívacem, abych ve foliovníku udržel teplotu nad nulou. Letos Budu sadit až po těch zmzlých. Uvidím, jak to dopadne.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3114) - 6.138 (?), 22.4.2021 0:55
Letos je to mnohem lepší než loni: počasí je tak studené, že to ani nikoho moc neláká sázet do studené půdy. Loni byl duben velice lákavý a Leďáci pak praštili. A to věštění z křišťálové koule je taky snazší, protože ten trend se téměř trvalý. Asi se budeme muset smířit s tím, že letos bude všechno později.
Jsem netrpělivý zahrádkář, ale letos si zalezu ke kamnům, zapálím fajfku, dám groček a počkám. Zvlášť když mám zahradu v kopcích.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 23.4.2021 8:04
zrovna dnes ráno v přízemní vrstvě -5°, to by byl pro rajčata ve foliáku konec. Walter
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|