Treba planty rajcin uz presadzat, nevadi drobna muska?

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 232.70 (?)
5.4.2013 12:04

Já bych je také nepřesazovala. V těch průhledných kelímcích je vidět, že nejsou ještě ani zakořeněné. Já mám rajčata také asi tak malé jako vy v těch neprůhledných kelímcích a pikýrovat je budu až budou mít asi dva pravé lístky. Myslím že to budu dělat asi příští víkend. Záleží jak rychle porostou. Dávám je co nejníže do kelímků po jogurtech (150g) a v tom musí vydržet než půjdou ven na záhon. Žádný přípravek nepoužívám, zalévám pouze odstátou vodou.  O rajčatech toho je tady napsáno spousta, tak si to dejte do vyhledávače a najdete ještě plno rad.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (415) - 78.100 (?), 4.4.2013 18:18, zobrazeno: 7872x

Ahoj podla rady kolegov z tohoto fora som ciastocne presadil a do novych zasadil semiacka rajcin. Chcem sa spytat podla foto treba tie vysie rajcinky uz presadit /prepykirovat/  tak ze ju opatrne vyberiem z pohariku a opat az po 1.cm nad hlavicku do zeme zasadim a obsypem?  Do akej vysky mam cakat az vyrastu tie male aby som ich presadil?

Ako casto treba pri polievani plant pouzivat rozriedeny Lignohumat, pripadne treba rastliny rosit na list tymto pripravkom?

ste jedna otazka, na parapete sa objavujem drobna, cierna, kridlata muska, je to skodca? Rastliny zatial vyzeraju zdravo.  Treba rastlinky niecim postriekat, ak ano cim aby som ich nespalil? Dakujem za kazdu,  dobru radu J

Planty rajcin
Planty rajcin

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 4.4.2013 21:00

Mušky se rojí ze zeminy, pozor na malé červíky kteří škodí nejen na mladých rostlinkách ale i na klíčících. 

solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (415) - 78.100 (?), 5.4.2013 11:27

dakujem a neporadi preda len niekto nejaku setrnu chemiu? Nefunguje napriklad nieco rozriedit a tym poliat pohariky? Ako sa skodca vola po slovensky?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 5.4.2013 11:45

Nechte chemii chemií na tak malé rostlinky ať neuděláte víc škody jak užitku! Žluté lepové desky zabírají ma mušky, škodí sice larvy ale pokud je nemá kdo naklást...

Tady máte něco o nich.

host - 220.186 (?), 4.4.2013 21:50

Asi bych je nepřesazovala, jen bych dosypala zeminu až po první lístky.  Lída

host - 217.13 (?), 5.4.2013 9:35

Mušky jsou Smutnice, doporučuji koupit žluté lepové desky, a dát nad substrát, nebo v podobě prodávaných šipek zapíchat k okraji květináče.Pomáhá to na dospělce, kteří by kladli další vajíčka do zeminy a je to lepší než chemie.Umí udělat na kořínkách semenáčků nadělat paseku. Radek

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 232.70 (?), 5.4.2013 12:04

Já bych je také nepřesazovala. V těch průhledných kelímcích je vidět, že nejsou ještě ani zakořeněné. Já mám rajčata také asi tak malé jako vy v těch neprůhledných kelímcích a pikýrovat je budu až budou mít asi dva pravé lístky. Myslím že to budu dělat asi příští víkend. Záleží jak rychle porostou. Dávám je co nejníže do kelímků po jogurtech (150g) a v tom musí vydržet než půjdou ven na záhon. Žádný přípravek nepoužívám, zalévám pouze odstátou vodou.  O rajčatech toho je tady napsáno spousta, tak si to dejte do vyhledávače a najdete ještě plno rad.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz