Tolerantní rajčata

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
16.5.2010 16:01
Podívejte se z okna a vraťte se do reality, bez urážky. Rajče bude tolerantní jen tehdy pokud se tak bude chovat počasí, ale to je sci-fi. Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 126.155 (?), 16.5.2010 15:15, zobrazeno: 12456x
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, kde ještě teď sehnat sazenice tolerantních rajčat? Našla jsem nabídku firmy rastlinky.sk, kde je možné objednat si buď semena nebo už předpěstované sazenice rajčat od firmy Kiepenkerl, ale bohužel už mají vyprodáno. Nabízejí například Sportivo F1, Vitella F1. Tolerantní nebo rezistentní odrůdy jsou podle mne jediná možnost, jak mít úrodu bez chemie, pěstování ve skleníku, v buňkách atd. Chtěla bych prostě jednou vysadit sazenice a pak se těšit z toho, jak docela obyčejně prospívají. Děkuji.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 16.5.2010 16:01
Podívejte se z okna a vraťte se do reality, bez urážky. Rajče bude tolerantní jen tehdy pokud se tak bude chovat počasí, ale to je sci-fi. Mirek

honzel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 73.130 (?), 16.5.2010 17:42

Rezistentní rajčata odolná k plísni bramborové apod. pro pěstování bez chemie existují, mám s nimi velmi dobrou zkušenost. Jedná se o tzv. divoká rajčata, jejichž semínka jsem získal prostřednictvím organizace gengel, ale jestli se nepletu, na objednání je již pozdě, a to nejen z hlediska správné doby výsevu, ale i z důvodu uzávěrky objednávek.  Pár semínek mám, pokud by Vám nevadilo, že budou později, mohu Vám poslat. Sazeničky jsem rozdával, že už dál nemohu, všichni si je moc pochvalují. Hlavně je potřeba nechat si nějaká semínka, což stále zdůrazňuji těm, co mě opakovaně žádají o sadbu. Dají se také dobře řízkovat, pokud nejste z daleka pár výhonů na řízky bych našel. Jsem z Pardubicka.

host - 126.155 (?), 16.5.2010 20:37

Díky, gengel jsem taky našla a opravdu už je pozdě na objednávku i na pěstování ze semínek. Příští rok si je objednám dřív, pokud budu už mít kde je předpěstovat. Děkuji za nabídku, jsem víc z daleka. Zajímavé je, že u nás jako by nikdo nic o tolerantních odrůdách nevěděl, dokonce ani permakulturisti a ekozahradníci a přitom existují a při jejich pěstování úplně odpadá stálý boj s chorobami. Tady pro zajímavost je stránka Kiepenkerl, kde jsou různé rezistentní a tolerantní zeleniny. Je zvláštní, že naše firmy, které se prodejem sadby zabývají, nic takového nemají v nabídce. Ta firma, co jsem o ní psala, je ze Slovenska. Ale je možné, že jsem to prostě nenašla a třeba mi někdo poradí.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 16.5.2010 21:21

Kiepenkerl se prodává v Bauhausu a Hornbachu. Katalog Vám pošlou gratis z Německa po objednávce na jejich stránkách, do týdne jsem ho měl doma. Skuzte mrknout i na tomatensamen, kde mají taky něco divokého z Mexika v kategorii cherry.

host - 216.60 (?), 17.5.2010 11:01

Děkuji za tip, dnes vyrazím do Bauhausu a uvidíme a o katalog jsem si napsala. Hezký den

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz