Sklizeň rajčat a paprik - 2018
|
|
 |
 |
Darina2152 - (15) - 253.174 (?) 19.7.2018 9:40
Kečup, který mi vyhovuje:
2 kg měkkých, zralých rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek, můžeme přidat 1-2 feferonky pro ostřejší chuť, 150 g cukru, 1 PL soli, 0,8-1 dl octa, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 3 hřebíčky a špetka skořice. Zeleninu a jablka pokrájet, rozdusit, potom přidat ostatní, dusit do potřebné hustoty asi 1 hodinu. Záleží to na vodnatosti rajčat. Rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník s malými oky. Vzniklou směs dodusíme do požadované hustoty.
Kdo má rád výraznější kečup, dá více koření (až 1 PL pepře a nového koření) a již zmiňovanou feferonku. Pro mé chuťové buňky byl 1 dcl octa moc, tak jsem trochu ubrala. Kdo vaří kečup z kečupových rajčat, ubírat nemusí, ale já ho vařila převážně ze Startu a rozvar byl o něco řidší.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 33.10 (?), 18.7.2018 19:43
Krasna uroda mnoho odrud a barev rajcat ale papriku polni nebo skenikovou jsem zatim nevidel
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 23.7.2018 11:08
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 23.7.2018 15:52
Mimmo, vysel jsem jen jednu odrůdu z těch semen co jste mně poslal. Mělo to být podluhlé rajče. Vyrostlo mně toto krásné velké srdce. Je to n echtěná záměna nebo to může být zkříženo s něčím jiným? Bulharské to asi bude.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 18.7.2018 20:58
Obdivuji to množství rajčat, ale ještě víc obdivuji to, že je někdo schopen takové kvantum zpracovat.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Darina2152 - (15) - 253.174 (?), 19.7.2018 9:40
Kečup, který mi vyhovuje:
2 kg měkkých, zralých rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek, můžeme přidat 1-2 feferonky pro ostřejší chuť, 150 g cukru, 1 PL soli, 0,8-1 dl octa, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 3 hřebíčky a špetka skořice. Zeleninu a jablka pokrájet, rozdusit, potom přidat ostatní, dusit do potřebné hustoty asi 1 hodinu. Záleží to na vodnatosti rajčat. Rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník s malými oky. Vzniklou směs dodusíme do požadované hustoty.
Kdo má rád výraznější kečup, dá více koření (až 1 PL pepře a nového koření) a již zmiňovanou feferonku. Pro mé chuťové buňky byl 1 dcl octa moc, tak jsem trochu ubrala. Kdo vaří kečup z kečupových rajčat, ubírat nemusí, ale já ho vařila převážně ze Startu a rozvar byl o něco řidší.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Sita77 - (7) - 199.129 (?), 19.7.2018 11:04
kečup dělám hodně podobně, nedávám nové koření a hřebíčky ale navíc tam mám vždycky čerstvý bobkový list. jinak je to stejné. Cukr a ocet ladím podle chuti, hodně záleží na odrůdě rajčat a vlastně i jablek. Všechno krájím jen na takové halabala větší kusy, dám dohromady do kastrolu a vařím až do zhoustnutí. nechám mírně zchladit
a vezmu to přes odšťavňovač - pasírování je pro mě zdlouhavé a pracné, z odšťavňovače mi vyjede méně než dvě lžíce odpadu.
K ostré variantě přidám pepř a feferonku.
Jo a velká rajčata krájím na tlustější plátky a suším a nakládám s česnekem a bylinkami do oleje, spousta lidí na to čeká jako na ježíška.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 32.236 (?), 22.7.2018 8:42
Zdravím, můžete, prosím, zveřejnit, KDE kupujete semena těchto unikátních rajčat?
Moc děkuji a přeji hodně radosti se zahrádkou. Jarda
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|