Sklizeň rajčat 2013

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?)
7.8.2013 8:58

Pro mě ve skleníku až neuvěřitelná násada plodů na 2 rostlinách cherry Supersweet, ale ani osvědčená Tornáda nejsou k zahození.

Supersweet
Supersweet
Tornádo
Tornádo
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.8.2013 17:33

take sklizim Devosku a nic moc, u me tez sušší, ale spatna neni, oproti Nastje S. je chudou pocestnou, ale uznavam, ze urodnost je slusna

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 7.159 (?), 6.8.2013 17:37

Když čtu příspěvek Mr Biga, že Black cherry je divné, tak jsem si vzpoměl na to, co jsem psal před rokem a proto jsem ho vyřadil ze svého seznamu rajčat a už jej nepěstuji.  Pěstoval jsem je ve skleníku i venku a zalitá byla dostatečně. Chuť byla přesto "divná", jak píšete. Za posledních 20let jsem vyzkoušel kolem 100 odrůd a nakonec si rád utrhnu Stupické, Start, Goldkrone nebo něco podobného.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 6.8.2013 18:50

tak zrovna Black Cherry pestuji dal, jestli je to nenaředěním vody pri minimalnim zalevani rajcat, to tezko říci, nicmene odruda chutnala mnoha známým...

Jaro- - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 137.160 (?), 6.8.2013 21:41

Zdravím, prosim Vás, kto pestujete, alebo viete, akú farrbu má po vyzreti Čierny Krim a CHerokee? Majú obidve odrody čiernú farbu? Lebo ich mám zrelé, aspoň sa mi zdá, lebo sú mäkké, ale farba je bordová a sú obrovské.Vďaka, Jaro.

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 7.8.2013 0:12

Cherokee černé není, je takové špinavě vínové

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 26.122 (?), 7.8.2013 5:34

Černý Krim zralý ke sklizni.

Black Krim
Black Krim

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 7.8.2013 8:58

Pro mě ve skleníku až neuvěřitelná násada plodů na 2 rostlinách cherry Supersweet, ale ani osvědčená Tornáda nejsou k zahození.

Supersweet
Supersweet
Tornádo
Tornádo

pefito - (47) - 49.206 (?), 7.8.2013 9:07

Neviem čím to je (stabilne teplým počasím, alebo len subjektívnym posúdením), ale pomerne často kritizované tmavé odrody (Black Krim, Black from Tula, Čornyj Maur, Russian purple plum...) sa mi tento rok javia ako jedne z najlepších, čo do chuti, tak aj do úrodnosti. Keď nepočítam pár plodov z prvého vijanu, ktoré boli pomerne fádne a mierne múčnaté, tak teraz sú to fakt naši lídri sezóny.

Milo tiež prekvapili ružové beefsteakové ruské odrody  (rožovyj gigant, altajsky rožovyj. .  Na rozdiel od býčieho srdca, Oxheart, Delicius, výraznejšia, dobre vyvážená rajčiaková chuť a pekná úroda.

Potešil aj Kosmonaut Volkov.

Medzi cherry najlepšie Sungold a Ildi.

Každopádne kandidáti na postup do sezóny 2014 sú už vyselektovaní

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 7.8.2013 20:29

pár fotek cherry odrůd..

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 7.8.2013 23:48

Přidávám několik fotek drobotiny ve skleníku. Teprve nyní máme dostatek rajčat na jídlo, některé venkovní odrůdy mi začínají zrát, odrůdy na zpracování mají všechny plody zelené a ještě kvetou. V chuti u mne a přátel, kteří dostali klonované sazenice, vede letos Tomatoberry, všeobecná spokojenost je i s Nasťou Sl., Daterino mi roste nejhůře ze všech rajčat ve skleníku. Nejsilnější růst vykazuje Black Cherry a Strilo. Přihnojovala jsem přírodními hnojivy do začátku sklizně, teď již nehnojím, v horkých dnech zalévám každý večer.   Zdraví Jiřina 

Nasťa Sl., jedna z nejchutnějších a nejúrodnějších  odrůd
Nasťa Sl., jedna z nejchutnějších a nejúrodnějších odrůd

Sladkaja Děvočka - klasika
Sladkaja Děvočka - klasika
Black cherry
Black cherry
Strilo
Strilo
Tomatoberry, letos jednička v chuti.
Tomatoberry, letos jednička v chuti.
Stupické polní rané - klasika
Stupické polní rané - klasika
Rajčatová stěna v parném dni před zálivkou.
Rajčatová stěna v parném dni před zálivkou.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz