Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?) 13.7.2013 19:59
U mne zatím všechno probíhá normálně jen je to o cca 8-10 dní dříve než loni. zatím sklízím jenom Stupické polní rané- počet plodů přímo úměrný počtu rostlin (cca 3 ks z každé). je zajímavé, že současně mně začaly zrát rajčata jak z výsadby 18.4. tak i z 8.5.. Překvapil mne Start F1 (vysazený 18.4.2013) ze kterého jsem již sklidil čtyři pěkné plody zároveň s Stupickými (Star je raný a Stupické velmi rané).
Nejdříve již v polovině května jsem sklízel cherry rajčata Philova (klony z loňského roku, které jsem sázel již se zelenými plody) a začátkem července Finik oranževyj, ale to pro mne byly jen takové jednohubky. Čekám, až začne zrát něco většího, zatím nejlépe vypadají Beefmastery a mé oblíbené Cuor di Bue, ale asi si budu muset ještě počkat.
Jen pro zajímavost: na rostlinkách španělských rajčat z Mallorcy se objevily první květy (výsev 4.5.2013) a stejně tak na rostlinách Stupického polního raného, které jsem vysel přímo do záhonu 21.5.2013. Do záhonu jsem vysel i jiné odrůdy zejména keříčkové, ale bohužel jsem ztratil rozpis toho co a kam jsem vysel. Doufám, že z těchto dvou pokusů budu ještě letos sklízet rajčata.
Sezóna opravdu vypadá velmi slibně. Přeji všem hodně úspěchů.
Mr Big
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andydul - Bronzový Zahrádkář (77) - 154.236 (?), 12.7.2013 11:10
U nás na Slovensku som myslel konkrétne v Bratislave, toto leto je veľmi mierne, žiadne vysoké teploty, rajčinám sa darí.
No, ja som si dnes dal ďalšie dva plody Kumata a chuť nevýrazná, je to ale zo spodného vijanu, ktorý rástol dlho a v zlom počasí (máj).
Vyšší vijan má plody raz tak veľké, už hnednú, uvidím, ak sa to nezlepší, budúci rok už nebudem pestovať.
Ešte že mám oranžové slivkové neznámej odrody a červené tiež neznámej odrody, tie majú úžasnú chuť, aj slušný výnos.
Uvidíme, čo spravia odrodové rastliny, ktoré už začínajú zrieť.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andydul - Bronzový Zahrádkář (77) - 154.236 (?), 12.7.2013 21:31
Len tretiu sezónu, tá prvá spočívala v pestovaní jednej jedinej rastliny, ktorá vyrástla na balkóne zo zeme, do ktorej som hodil hnilú rajčinu z hypermarketu :) Takže v podstate len druhá sezóna, minulý rok som pestoval len zo semienok vybratých z plodov hypermarketových "dobrôt", čoho som sa tento rok už vyvaroval.
Áno, škodcovia to majú ľahké, keď sú rastliny tak blízko seba a dotýkajú sa, ale som vybavený chemickými zbraňami ako správny ekoterorista, tak je rovnováha síl zasa na mojej strane.
Na streche sú rastliny ďaleko od seba a svilušky mi ich tak zdevastovali, že som ich skoro odrezal a vyhodil. Pleseň zatiaľ ani na streche.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 13.7.2013 19:59
U mne zatím všechno probíhá normálně jen je to o cca 8-10 dní dříve než loni. zatím sklízím jenom Stupické polní rané- počet plodů přímo úměrný počtu rostlin (cca 3 ks z každé). je zajímavé, že současně mně začaly zrát rajčata jak z výsadby 18.4. tak i z 8.5.. Překvapil mne Start F1 (vysazený 18.4.2013) ze kterého jsem již sklidil čtyři pěkné plody zároveň s Stupickými (Star je raný a Stupické velmi rané).
Nejdříve již v polovině května jsem sklízel cherry rajčata Philova (klony z loňského roku, které jsem sázel již se zelenými plody) a začátkem července Finik oranževyj, ale to pro mne byly jen takové jednohubky. Čekám, až začne zrát něco většího, zatím nejlépe vypadají Beefmastery a mé oblíbené Cuor di Bue, ale asi si budu muset ještě počkat.
Jen pro zajímavost: na rostlinkách španělských rajčat z Mallorcy se objevily první květy (výsev 4.5.2013) a stejně tak na rostlinách Stupického polního raného, které jsem vysel přímo do záhonu 21.5.2013. Do záhonu jsem vysel i jiné odrůdy zejména keříčkové, ale bohužel jsem ztratil rozpis toho co a kam jsem vysel. Doufám, že z těchto dvou pokusů budu ještě letos sklízet rajčata.
Sezóna opravdu vypadá velmi slibně. Přeji všem hodně úspěchů.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|