Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Halinka - (27) - 60.45 (?), 26.3.2011 7:38, zobrazeno: 42184x
Mám na parapetu už vysokou sadbu rajčat. Sela jsem bohužel brzo. Protože mám sazenic hodně, chci udělat pokus - zasadit tak 2 - 3 sazenice do nevytápěného skleníku a na noc zakrývat uříznutou PET lahví. Máte s tím nějaké zkušenosti? O výsledku budu průběžně informovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 26.3.2011 8:36
Každý rok sázím několik rajčat do nevytápěného skleníku v březnu. Loni to bylo 22.3., včera jsem si datum ověřovala zde na Zahradě mezi staršími příspěvky, protože si to nepamatuju a co je psáno, to je dáno. Mám skleník při jižní zdi stodoly a mám ověřeno, že v něm nemrzne do -4C venku, pokud mají být mrazy, tak přikrývám. nikdy mi rajčata nepomrzla, ale některá léta se nachladila a potom se z toho několik týdnů vzpamatovávala. Nevidím v tom velkou výhodu, na přísadu nemám v obýváku místo, musí uvolnit parapet roubovaným okurkám. Jiřina
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 4.4.2011 20:50
Zeminu používám tu která je zrovna v "akci", v současné době je to zahradnický substrát Primaflora (75 l za 99,-), na zálivku (cca jednou týdně) Kristalony (Start, Plod a Květ, Jahoda) a později nějaké hnojivo na list (Hycol-Z), na výsev a množení substrát od Agra. Na namáčení semen a na počátek růstu používám (letos poprvé) stimulátor pro výsev a množení (je to dvoudecovka prodávaná společně s malým rozprašovačem), od Lignohumátu jsem upustil. Pro výsadbu rajčat do květináčů pak používám směsku všeho "co dům dal" - substrát, kompost, hnůj, zeminu, písek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |