Dnes jsem přesazoval další část rajčat do kontejnerů 10litrů a opět jsem je dával po 2 - 4ks tak jako v minulých letech. Mohutnější rajčata jako např. Brutus nebo Zlatá Medaile dávám po 2ks a některá datlová nebo Goldkrone a Stupické dávám po 4ks. Velikost nádob postačuje, ale důležité je zajistit závlahu a pravidelné hnojení. Obrázky mého pěstování jsou na příspěvku "Sklizeň rajčat 2012 z 6.7.2012".
Každý den zálivka není hydroponie, ale v letních měsících nutnost. Není to pro někoho, kdo má možnost zalévat jen 2x týdně. Hnojení Kristalonem 1x za týden až za 14 dnů, není také nic neobvyklého.
Nedovedu si představit 4 rostliny v jednom kýblu. Voda musí v letním hicu vyletět ze zeminy za chvíli. Mám problémy s jednou jednou rostlinou v kbelíku, ráno než vyrazím do práce proliju zeminu aby byla podmiska plná vody, a je to naknap když doletím ve čtyři domů. Jak to zavlažování máte pořešeno?
Záleží na tom, jaká rajčata. Balkonovkám (např. Vilma, Tiny Tim) stačí i 2 litry, keříčková a tyčková aspoň 10. Obecně se dá říct, že čím větší nádoba tím líp. A já bych sázela po jednom.