Roubovaný meloun

host - 144.60 (?)
6.5.2009 10:12

Dobrý den, letos jsem napoprvé roubovala melouny a okurky.Okurky krásně rostou, melouny nerostou a nebo uschly.Nevím jestli melouny nepotřebujou něco jiného než okurky.Poradí mi někdo? Předem děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.125 (?), 1.5.2009 16:01

Já si koupil letos roubovanou sazenici melounu Citrullus lanatus Crisby F1.Sazenice je opravdu obrovska a mohutna se silnym stonkem a mnoha zacinajicimi vyhony.Jsem zvedavej kolik bude mit plodu, ale v porovnani se sazenicemi roubovanymi doma je to fakt obr

host - 144.60 (?), 6.5.2009 10:12

Dobrý den, letos jsem napoprvé roubovala melouny a okurky.Okurky krásně rostou, melouny nerostou a nebo uschly.Nevím jestli melouny nepotřebujou něco jiného než okurky.Poradí mi někdo? Předem děkuji.

host - 40.188 (?), 16.5.2009 12:48

Zdravím-už máte melouny venku na záhonu? letos jsem první dávku nasadila před asi 14 dny a na to byl jeden den hodně studený-všechny zmrzly:((tak byla druhá várka a nějak se mi letos nelíbí mám ještě za oknem další a čekám až přestanou deště.Jak se Vám letos daří?min.rok to bylo jako plevel-co roste obrovskou rychlostí (a to jsem je pěstovala poprvé) a letos nic moc.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 42.4 (?), 16.5.2009 14:01

Přestože rajské a cukety mám vysazeny venku, melounům a paprikám jsem dosud tento "komfort" nedopřála. Pokud svítí sluníčko nebo je venku slušná teplota, vynáším je a k večeru je vracím dovnitř do teplíčka. Mně se celkově letos nějak "zarazila" klíčivost téměř u všeho, krom cuket a paprik. Včera mi začal růst první patizon-asi po měsíci-když jsem už vůbec nepočítala, že by k tomu mohlo dojít. Tak proto ještě ponechám krabičky kelímky a uvidím, co opožděně vyrazí. Loni bylo dříve tepleji a taky teploty tak "neskákaly", ale mám zkušenost, že většinou to pak příroda dožene-dělám si poznámky, co kdy kvetlo, klíčilo, rostlo apod. a i o denních teplotách v min. letech mám taky přehled. M.R.

host - 175.250 (?), 16.5.2009 22:48

Já každý rok hodím suchá nenaklíčená semena přímo ven pod fólii a to kolem 25.4. Zatím pěkně rostou chráním je jen proti slimákům.

host - 3.125 (?), 17.5.2009 10:56

Ja jsem nasadil roubovany meloun vcera ven na zahon, mam pod nim cernou netk. text. a na noc ho prykryvam bilou netkanou text. tak snad bude rust. Druhou sazenici nasadim behem 14 dni.

host - 234.252 (?), 17.3.2010 11:24

Mohl by jste popsat jak je roubujete?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty