Roubování melounů a okurek 2011
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.163 (?), 26.4.2011 12:56
Tady máte pár názorných ukázek, někde jsem to tu už dával i s překladem do češtiny. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.36 (?), 1.5.2011 14:49
Tak jsem se letos také pustil poprvé do roubování a výsledek je takový smíšený. 4 okurky jsem rouboval zasouváním jazýčků. Včera jsem odstranil kořeny okurek a hned mi dvě uvadly. Ale kupodivu se mi u jedné podařilo zlomit pri roubování stonek okurky a ta právě je na tom ted nejlépe, má nejsilnější a nejpevnější srůst. Chci se zeptat, jak řešíte zpevnění rostlinky v místě roubu, protože po odstranění alobalu mají tendenci se kroutit a lámat. Zesílí to postupem času nebo jak?
Melouny jsem rouboval zasouváním mezi děložní lístky, protože byli o dost slabší než podnože. Úspěšnost tak 50%. Některé se uvolnili a zaschly. Jak hluboký děláte vpich? Nebo je lepší zářez? Dělal jsem to seřízlou špejlí, ale když jsem se snažil melouny zasunout hlouběji, tak se mi začali lámat. A co dělat s děložními lístky tykve? Seříznout nebo úplně odstranit?
Díky Johny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.253 (?), 18.5.2011 14:01
Melouny jsem roubovala taky na Lungo a Špagetovou. Lungo meloun nepřijalo, zato špagetovka ano a to hodně dobře - mám na ni Crimson. Roubování problém nebyl, vpichem, ale pokud se tykev "rozšklebila", za pár dnů bylo po ní i když jsem ji stáhla. Dva měsíce vypadaly melouny dobře. Jenže. Mým největším problémem je substrát. Míchala jsem kompost s krtincema, nebo substrát pro výsev se substrátem s výživou - melounky zůstaly zelené, tykev uhnila a uschla... no a v zahradnictví prodávali roubovance pár dnů v mrazivých dnech, věřila jsem v ty své, takže teď nemám kromě dvou nic a opět budu jenom "závistivě" sledovat "melounoviště"...ZT
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.2 (?), 4.2.2012 15:12
Tak i já bych se letos přidala k roubování okurek... Tady je video o roubování, které používá p. Jiřina. Píšete, že je úspěšnější než způsob mezi děložní lístky uvedeném ve videu od Mirka (Japonci)?
Mně se svou jednoduchostí právě moc líbilo... Lenča
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|