Tak jsou tam. Tedy semínka rajčat v sadbovníku. Trochu se zpožděním, ale to asi nebude hrát roli.
Vysel jsem jako loni 5 odrůd po 3 semínkách. Start, Maglia Rosa, Hahm's Gelbe (dwarf), Mandat (datlové) a Bejbino. Doufám, že nevyjdou všechny, 10 rostlin mi bohatě postačí. Loni jsem kalkuloval podobně, ale vyšly všechny. Semínka jsem namočil v dešťové vodě, manganistan draselný jsem vynechal. Nechal jsem je tam víc než den. Kromě 2 Maglia Rosa se potopily všechny. Substrát je výsevní Gramoflor jako obvykle. Umístění v koupelně, bezkonkurenčně nejteplejším místě v bytě. Zatím totiž jinde netopíme. Doba je zlá, ale počasí celkem teplé. Zatím.
Z těch loňských 15 rostlin jsem sklidil na balkónech 22 kilo rajčat. Žádný rekord, ale na to, že byly v 7,5l květináčích, které jsem později vložil do 12litrových, do půlky naplněných směsí, to je slušný průměr. První rajče jsem sklidil ještě doma v březnu a poslední zatím nevím, některá jsou stále na stanovišti. Rehabilitace Stupického raného je naprostá: celou sezónu, tedy ještě teď, dávaly pravidelně chutné plody (7 - 8). Už loni jsem přestal sterilizovat půdu, na rostlinách se to vůbec neprojevilo, tedy kromě růstu plevelů. A ušetřil jsem neuvěřitelných 1,2 MWh. Už jsem viděl vyúčtování.
Jak jste na tom vy, ostatní "zimní pěstitelé"?
Milan HP