Semena jsem letos objednával u firmy Osiva-semena a část mám vlastní, z loňské sklizně. V létě to porovnám a uvidím jak dopadlo moje osivo. Také už mám okolo 30 odrůd a každý rok něco vyřadím a něco nového zkusím.
Zkoušel jsem před dvěma lety několik červených strakatých odrůd a musím říci že horší rajčata snad ani nejsou. Primát v tom držela právě Tigerella. Vodnaté plody, bez chuti, tvrdá a tenká slupka kterou nůž "nebere" a když se do ní zakousnete tak je zaliskané vše okolo (nejvíce tričko ), stručně řečeno - nikdy více, vypadají pěkně ale to je tak asi vše.
no to je škoda... ale vypadají hezky.No já mám několik sazenic Tiger Tom, ze semen z Gengelu, tak doufám, že to bude poživatelné.Jsou aspo´n trochu odolné proti plísni, nebo extra rané či plodné, snad to má krom vzhledu ještě nějakou pozitivní vlastnost?Mám 6 sazenic, docela pěkných, no snad to nebude nějaká hrůza?
ach jo, samo lepší, a to mi ještě zbylo tak 14O semen na další roky, no snad bude mít někdo ještě něco pozitivního, snad to nemůže být úplně špatné.No ale ty římany když seženu, zkusím,třebas se budou hodit do sušičky, vypadají jako SM.No ty Tiger obludy radši moc zalívat nebudu/ chtěla sem dát jeden ks do foliáče, snad to nebude škoda místa.
Rajče Skvrnitý Říman pěstuji třetím rokem a musím říct, že tak dobré rajče jsem dlouho neměl. Výborná rajská chuť, velké plody a nepraská. To není jen můj názor, ale i moje rodina a sousedé si ho oblíbili. V loňském hodnocení 30 odrůd, které jsem pěstoval, ho řadím mezi 5 nejlepších, ještě před SM Gigante. Letos už mám od této odrůdy asi 20 sazenic, abych měl pro všechny známé, kteří si jej objednali. Určitě počítám s jeho pěstováním i v dalších letech.
Semena jsem letos objednával u firmy Osiva-semena a část mám vlastní, z loňské sklizně. V létě to porovnám a uvidím jak dopadlo moje osivo. Také už mám okolo 30 odrůd a každý rok něco vyřadím a něco nového zkusím.