Rajče - plíseň startuje
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář (247) - 93.178 (?) 2.7.2009 11:31
Na obalu uvedený počet dní označuje nejspíše ochrannou lhůtu, po kterou by se neměly plody požívat. Používám Kuprikol, tam je to obdobné.
Po postřiku neočekávajte nic neobvyklého. Pouze šíření napadení plísní by se mělo zastavit. Rajčata porostou normálně dál.
Pokud máte za rohem rajčata bez plísně, skutečně to může být (a nejspíš bude) tím, že jste je tam minulý rok neměla. Popřípadě rajčatům nesvědčí i blízkost vysázených brambor, protože z nich může přecházet plíseň na rajčata. Obecně by se plodiny neměli vysazovat opakovaně na stejná místa každý rok. Protože z půdy odnímají pro plodinu typické živiny a někdy jsou napadány pro plodinu typickými chorobami (u rajčete plíseň, padlí, hnědá skvrnitost apod.). Vysejte tam třeba mrkvičku, té to vadit nebude :-)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 167.136 (?), 1.7.2009 19:59
já stříkám burgundskou jíchu na víno, rajčata,okurky.kilo skalice modré,1,5kg sody za 150kč a mám 100 litru postřiku.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář (247) - 93.178 (?), 2.7.2009 11:31
Na obalu uvedený počet dní označuje nejspíše ochrannou lhůtu, po kterou by se neměly plody požívat. Používám Kuprikol, tam je to obdobné.
Po postřiku neočekávajte nic neobvyklého. Pouze šíření napadení plísní by se mělo zastavit. Rajčata porostou normálně dál.
Pokud máte za rohem rajčata bez plísně, skutečně to může být (a nejspíš bude) tím, že jste je tam minulý rok neměla. Popřípadě rajčatům nesvědčí i blízkost vysázených brambor, protože z nich může přecházet plíseň na rajčata. Obecně by se plodiny neměli vysazovat opakovaně na stejná místa každý rok. Protože z půdy odnímají pro plodinu typické živiny a někdy jsou napadány pro plodinu typickými chorobami (u rajčete plíseň, padlí, hnědá skvrnitost apod.). Vysejte tam třeba mrkvičku, té to vadit nebude :-)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 136.16 (?), 2.7.2009 13:31
Když seženete balení kuprikolu, novoziru atd, např po 0,5 kg, vyjde Vám cena na litr možná ještě menší. Případně se můžete rozdělit o toto množství se známými.Na staré kuchyňské váze se závažími se nechá vážit od 10gr, což je dostačující.Dovolím si tvrdit, že při pečlivém zvážení a přípravě moderního postřiku pracujete s daleko ménším množstvím jedů než při pokusničení s jíchou.Pepík
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 9.186 (?), 3.7.2009 8:35
Začínám mít pocit, že napadení plísní souvisí i s tím, že se na stanovišti předchozí rok pěstoval porost napadený plísní-srovnávám 2 stanoviště jedno s nepříbuznou předplodinou a druhé po bramborách nebo rajčatech, které byly ponechány na záhoně i po zachvácení plísní. Dále mám ten dojem, že Kuprikol nemá účinnost-jsou rezistentní kmeny plísně?
Pavel
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 155.121 (?), 3.7.2009 12:07
Plíseň rajčete se často zaměňuje se septoriózou. Ta napadá listy a stonky, nikdy ne plody a napadá už i sadbu a přezimuje v půdě na zbytcích z minulého roku. Ochrana je stejnými přípravky jako u plísně.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 48.81 (?), 22.7.2009 1:20
Jinak vám závidím ty okurky. Já mám též 4 rostlinky, zatím jsem sklidila něco málo - zavařeno 6 sklënic 0,7l. Proti loňsku dost mizerná úroda a nevypadá to, že se to zlepší. Asi budu muset do trhu. Rajčata vypadají též mizerně a to jsme oproti loňsku zasadili více rostlin. Svádím to na počasí. Myslíte, že i teď by mi tento přípravek byl ještě něco platný? Díky D.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|