Rajče Duo
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 65.90 (?), 21.2.2014 10:25, zobrazeno: 9131x
Nemáte někdo zkušenost s melounovým rajčetem Duo?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.4 (?), 21.2.2014 23:07
Vysela jsem je vloni, bylo to jednoznačně nejhorší rajče, které jsem vloni měla, (z cca 25 odrůd). Bylo vodnaté konzistence, nevalné chuti a jako první podlehlo plísni. Je možné, že u někoho jiného, v jiných podmínkách je lepší, ale já jej letos sít nebudu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3350) - 5.149 (?), 22.2.2014 7:36
Přede dvěma lety jsem měl obdobnou zkušenost jako pěstitel v předchozím příspěvku. Stejně jako pruhovanou Tigerelu jsem považoval toto rajče za nejhorší co jsem kdy měl. Pořád jsem čekal až rajčata dozrají do sladkosti, kdy by se dala jíst, ale ona byla stále kyselejší. Nakonec jsem vytrhl čtyři rostliny i s vybarvenými rajčaty a hodil je na kompost.
Dnes, když jsem získal nějaké další informace, tak si myslím, že chyba byla asi na mé straně. Vzhledem k mé neznalosti jsem u těchto rajčat nezachytil dobu, kdy byla v konzumní zralosti a jedl jsem je až v době zaměkání, kdy se cukry mění na kyseliny. Nebudu se již vracet k těmto odrůdám, ale doporučuji Vám, pohlídat si dobu, kdy bude rajče v konzumní zralosti (interval zralosti u těchto pruhovaných rajčat je velmi úzký). Přeji hodně úspěchů a napište nám jak jste dopadl (a). Zajímá mne to.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.61 (?), 22.2.2014 10:20
Ani já Duo nepochválím, z 12 vysázených odrůd bylo asi nejhorší, chuti nevalné v době zralosti a změklé a nechutné při přezrání. Dost špatně se odhadoval ten správný čas ke konzumaci. Mir.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|