Rajčata ven?

host - 216.228 (?)
18.5.2013 13:23

Tak třeba já osobně zde. Bere od nich počasí i internetová Mladá fronta (idnes.cz). Vychvalovaní Norové u nás moc nevycházejí, nevím, čím to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 18.5.2013 12:38

dneska je v MF Dnes krásný článek na titulní stránce proč jim poslední dny vůbec nevychází předpověď a jak to kolikrát i ze dne na den jde šejdrem

prý nějaké tání ledovce nebo co...

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 18.5.2013 14:23

Jak to dělali naši předci? Internet neměli, dokonce ani rádio. Bylo po patnáctém, tak šli zasadit teplomilnou zeleninu (u nás to tak bylo). Častěji jim ji rozbily nějaké ty kroupy než mráz na konci května. Takové bylo a je zemědělství. Já na něm životně závislý nejsem a tak jdu zasadit kozí rohy. Večer se podívám na ty všechny předpovědní weby. 

Mr Big

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 18.5.2013 18:49

Samozřejmě máte pravdu. Jenže mí předci si nenechali posílat semínka rajčat z Anglie a pěstovat melouny by je ani nenapadlo laugh. Pro mě je to prostě koníček a snažím se co nejvíce "předcházet nehodám".

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 18.5.2013 13:17

Můžete sem prosím hodit odkaz na předpovědi, které sledujete? Díky!

host - 216.228 (?), 18.5.2013 13:23

Tak třeba já osobně zde. Bere od nich počasí i internetová Mladá fronta (idnes.cz). Vychvalovaní Norové u nás moc nevycházejí, nevím, čím to.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 18.5.2013 13:32

Tady je to Norsko, například pro Kolín. Vychází mi nejlépe a hlavně, několikrát denně to mění a je to kolikrát hodně aktuální. Ideálně, když ráno vstanete a chcete vědět jak přes den bude :) už na druhý den je to kolikrát poslední dobou VŠUDE i dost mimo...

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 18.5.2013 13:34

CHMI ty předpovědi dlouhodobě nevycházejí, lepší je křišťálová koule nebo běštit z kávové usedliny.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 18.5.2013 17:35

Já tedy určitě, mě ten vítr polámal metrové letorosty na révě (naštěstí je jich tam hodně), pogůlal rajčata a potrhal listy banánovníku, foukalo skoro tři dny v kuse (i v noci). Škody protentokrát téměř žádné. Rajčata jsem do záhonu sadil až dnes. Zbudoval jsem růvek, zakryl černou fólií a vysadil ty mé chudinky keříčkové. Vítr si s nimi pohrával docela hodně, přestože jde o keříky tak dám pro sichr bambusové tyčky. Jsem zvědav jak se jim bude na růvku dařit. 

Stále ještě váhám zda nastlat folii i pod tyčkové odrůdy jako vloni, plevel dokáže v tomto počasí regenerovat na záhoně za dva dny. Snad to vyjde a většinu vysadím, protože na sazenicích převládá žlutá barva, potřebují už do země jako sůl...

K patě vysadím tyčkové odrůdy
K patě vysadím tyčkové odrůdy
Výsadba
Výsadba

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 18.5.2013 21:41

mě vítr dolámal afrikány a málem mi odletěl foliák, tak tak sem ho zachránila.Rajčata venku vypadají bídně, flekaté,ani se to nehne, krom Perunu, ten je jako lusk, krásně zelené rostlinky se silnými stopkami, ještě jakž takž Stupické.Mrzí mě, že sem to nedala až nyní, to co mi zbylo a bylo doma za oknem je mnohem krásnější, tak sem některé zoufalce vymněnila a zbytek dala do kýblů.Počasí hlásí nevalné, a mrzí mě, že sem dala ven i papriky, ty budou trčet, doma jim nic nechybělo, a byly pořád krásné, ještě mohly být doma.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 18.5.2013 21:48

Rajčata, která jsem vysadil do kýblů, vypadají nádherně, zotavila se velmi rychle, rovněž ve skleníku rostou jako "z vody".

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz