Rajčata pro sezónu 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 21.2.2014 8:08
tak hlavně se jedná o determinantní, tedy kerickovou odrudu-jedno a totéž, i když je teda hodně bujná a asi by šla pěstovat jako tyčková na dva výhony, jenže pak je nižší uroda, osobně si myslim, že je to velice plodná odrůda, ale jiz ji pestovat nebudu - kazdemu vice chutnala Nastja Sl. a oproti ni mela i nevýhodu v tom, že jeji plody nebyly tak stavnate a hlavne že padaly a co potom s opadanymi plody, takze odruda je to dle me dobra, ale ma jiste mouchy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 22.2.2014 7:14
Omlouvám se. Jen jsem se špatně díval. Pochopitelně platí to co je na sáčku- pokud by to byl hybrid, tak by to dodavatel jistě nezapomněl uvést. Jinak ani jednu z těch odrůd jsem nikdy nepěstoval, jen loni jsem měl odrůdu Beefsteak, což asi bude něco podobného jako Super Beefsteak. Super většinou znamená zlepšení některé vlastnosti (často velikosti plodů- nevím).
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.194 (?), 21.2.2014 8:28
dobrý den, s odrůdami je to tady špatné. Největší prodejna tohoto sortimentu u nás má 8 druhů rajčat a od 3 různých dodavatelů. Neznalosti a nízkým zájmem prodejce to dopadlo tak, že od všech 3 dodavatelů vzal stejné druhy rajčat těch nejzákladnějších takže stejné co nabízí tesco či kaufland. Je to nudné, to samé platí u papriky atd.. Já jsem naškrábala asi 20 různých druhů, ale moc mně to baví a zajímá tak sháním další...
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.43 (?), 28.4.2014 9:48
Letos se mi sazeničky rajčat START F1 vůbec nedaří. Jsou již vysoká cca 25 až 30 cm ale mají nažloutlé listy, některé ze spodu jakoby do fialova a celkově listy mají zakrslé jakaby pokroucené a barva divná. Nevíte někdo čím by to mohlo být a jestli když je zasadím ven tak jestli to doženou nebo se mám poohlídnout po jiných? Helena
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 28.4.2014 10:34
Dejte fotku, i detaily listůn (i ze spodní strany), pak bude možné posoudit, co jim je.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 28.4.2014 12:17
Já bych nad tím nebádal. Vysadil bych je co nejdřív ven a možná se všechny problémy vyřeší. Jinak asi jim něco chybí a nejsou schopny přijímat dostatek fosforu- ta fialová barva.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 23.2.2014 14:26
Tak u mne už sou rajčata vyseta: Tiger Tom, SM Nano, SM Vesuvio, CorsaroF1,de Barao, Citrina,žluté rajče /bezejmená odrůda Spar/,Start F1,Retro Malinowy, Skvrnitý říman, Cuor di Bue, Yellow Banana, Orange Banana, Albertovské,Green zebra, Kosmonaut Volkov, Costoluto Genovese, KBX,Dvoubarevné, Delicious/nebo Cherokee Purple/,to ještě není a čekám, jestli mi někdo neporadí/,Rio Grande, Principe Borghese, Tubling Tom Y.,Nasťa Slastěna F1,datlové/ neznámé/,Taiko, Black Cherry, Sweet as Linda.Vše v omezeném počtu exemplářů, tj 1-3 ks.Pokud něco nevzejde, mám ještě pár semen jiných odrůd a bude změna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|