Rajčata pro sezónu 2014

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?)
27.3.2014 19:18

to uz jsou pekne kusy, ten lilek ma listy pomalu jak Ficus lyrata laugh

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 84.92 (?), 10.3.2014 8:30

Tady jsem dal na google disk seznam s možností si ty rajčata prohlédnout, je to odkaz na pdf soubor, snad to bude fungovat.

Aluša CZ/AT - (9) - 148.1 (?), 10.3.2014 12:25

Dobrý den,

taky jste mě tu všichni na fóru nakazili rajským šílenstvím.  Letos jsem se rozhodla vyzkoušet lokální tradiční sorty, které zde (v Rakousku) zachraňuje sdružení Arche Noah. Semínka některých těchto druhů jsou ve skromném množství k dostání i ve spolupracujících supermarketech.  Nakoupila jsem, mimojiné,  tedy semínka masitých račat Rotes Herz, salátových Naama (prapůvodní název Vitamina má nyní údajně jiný druh) a koktejlová rajčata Mühls Mini. Na obalu se nachází i informace o vzrůstnosti a zvláštnostech rostlin při pěstování (což jsem si přečetla až nyní, takže se už teď děsím 2,5m rostlin.. smiley).  Některé rostlinky zůstanou tady ve Vídni a jiné poputují na chalupu do Jižních Čech. A příští rok se mi snad zadaří ulovit nějakou z těch Vámi všemi opěvovaných východních krasavic. Už teď se těším.

Alena

petrpan - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 32.208 (?), 10.3.2014 22:39
Dobry den, provadite nekdo selekci vyklicenych rostlinek? Napriklad zasejete 5semen a vyberete pouze dve nejvitalnejsi rostlinky. Resp. stalo se vam, ze jste si nechali i slabsi rostlinku a pak plodila mene? Nebo nakonec stejne? Nejake zkusenosti? Ja se zahradnicenim od semen spis zacinam, tak shromazduju informace. Dekuju PS. chapu, ze u drahych F1 semen takova praxe nebude uplne nejbeznejsi.

Aluša CZ/AT - (9) - 144.211 (?), 12.3.2014 21:11
Asi nejspis zalezi na tom, kolik tech rostlin chcete/muzete nakonec pestovat. Pokud mate vic silnych kusu, tak asi neni duvod si nechavat ty slabe. I kdyz me osobne je jich lito - u jednoceni cehokoliv trpim... i u mrkve... ;) Alena

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 15.3.2014 11:07

Včera jsem konečně zvládl přesadit rajčata. V plánu jsem měl 100 rostlin, ale nakonec se mi to rozrostlo na 150 laugh   

Obývák západ
Obývák západ
Obývák jih
Obývák jih
Ložnice jih
Ložnice jih

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 242.167 (?), 15.3.2014 11:28

Já dnes vyséval hlavní várku pro výsadbu ven, rostliny určené do skleníku a květináčů již pomalu nasazují na květ a skleník se začíná plnit. Jednu rostlinu jsem již do skleníku vysadil. Musel jsem tam však dát topení, bo ráno bývalo až -5° a odpoledne rvalo slunce automatický otevírač z pantů. Nyní mám nastaven termostat tak, aby nejnižší teplota neklesla pod 4°C.  Mám tam i v květináči jednu rostlinu z loňska ze které beru vlky. Je asi tak metr a půl vysoká ale spodní dvě třetiny zdecimovaly molice. Nahoře kvete, stejně tak jako kvete z ní odebraný řízek, podle mne nemá smysl se celou zimu o rostlinu starat, navíc pokud je ve stejném květináči takl to takly nebude to pravé ořechové.

nový výsev
nový výsev
Mini San Marzano z vlka.
Mini San Marzano z vlka.
lednový výsev velmi skorých odrůd

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 242.167 (?), 27.3.2014 16:20

Dopiju kafe a jdu vysadit nějaká rajčata do květináčů, mám je ve skleníku na otužování a jedou jako divé. Raní teploty jsou ve skleníku sice nízké, ale oproti loňskému létu mnohdy jen o čtyři stupně nižší, tehdy bývalo v noci běžně 8-10°.

Ještě jednu zkušenost z letošní zimy. Poprvé jsem nechal přezimovat rajče ve verandě a už nikdy to neudělám. Zaprasil jsem si veškerou přísadu rajčat, lilků a i paprik molicemi tak, že mám veliké problémy se jí zbavit. Navíc bez dostatku světla v zimě stejně květy žloutly a odcházely.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 27.3.2014 19:18

to uz jsou pekne kusy, ten lilek ma listy pomalu jak Ficus lyrata laugh

kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 15.3.2014 11:35

taky sem to včera přesadila, z plánovaných 4O-5O ks mám 8O...

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 15.3.2014 15:40

Pane Zdenci, neděláte otvory do dna kelímků? Pod kelímky nevidím podmisky.  Jiřina

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz