Rajčata pro sezónu 2014
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 2.5.2014 18:03
U náus nad přehradou se to začíná černat, tak asi opravdu něco přijde. Na zahradě toho mám asi tak padesát kusů, z toho třicet v kbelících 10 litrů a 30 litrů. Pro případ, že by padaly kroupy jsem nad ně dal rámy s drátěnými oky á 4 cm a na to staré záclony. Mám tam všechno tyčkové, ale zatím jsou tak do 30 cm a nemám k nim žádné kolíky ani jiné vedení. Víceméně mám již vysazeny všechna cherry rajčata- patnáct odrůd, deset sazenic amerických bifteků, deset španělských biftekových rajčat, sedm krajových odrůd Ramallet, Principe Borghese, Piennolo del Vesuvio, RAF a RAF Negro.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 2.5.2014 18:43
Tak zas tak velká odvaha to není, Jednak pro Brno hlásí nejnižší noční teploty z neděle na pondělí 4 °C, potom opět oteplení. Pro případ nižších teplot jsem schopen všechny kbelíky přenést do boudy a rajčata vysazená v půdě dobře zakrýt. Teď jsou v tunelech pod netexem, na to by přišla folie a třeba i nějaký textil, např. celtovina. Ve dne vypadají teploty přijatelně.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 3.5.2014 19:31
Tak žádná voda nepřišla. Předpovědi teploty na příští dny poněkud opravili a noční minimum bude podle nich 3 °C. Možná zítra to ještě sníží a skutečnost může být ještě horší a tak mně nezbývá nic jiného než se zítra stavit stavit na zahradě a udělat nějaká opatření (zakrytí případně uklizení do boudy). Moc se mně nechce, ale co se dá dělat.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 3.5.2014 23:38
Tak to bych šla zatopit už teď hned, do rána, podle zkušeností, teplota klesne ještě tak o tři, čtyři stupně.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|