Registrovanýuživatel - rostlina nemá prostě podmínky a tolik plodů neuživý - toto je i můj názor, rostlina si sama řekne kolik plodů má mít v konkrétních podmínkách.
Já mohu porovnávat Tomatoberry Garden, jedno mám ve skleníku a druhé venku v květináči. To ve skleníku roste jako divé, a k dnešnímu dni vykukuje větracím oknem, což je nějaký metr a půl. Jenže je to rostlina jako kráva, zpočátku hodně shazovala plody a já ji musel hodně vylámat, aby nestínila. Dnes už má plody které začínají chytat lesk (to je u této odrůdy známka nástupu zrání), ale přesto ji nejspíše vyhodím, stejně tak jako ostatní odrůdy ve skleníku, protože poloviční rostlina venku v květináči má rovnocenou (ne-li větší) násadu květů a plody se již začínají červenat. Rostliny venku jsou kompaktnější, rozestupy vijanů a listů menší, stonky slabší.
Zásadní rozdíl není ani v teplotě ale ve světelných podmínkách!!! Ve skleníku je o něco tepleji, ale slunce do něj svítí až někdy po desáté hodině, a to je dle mne rozhodující. Méně světla je větší "zlo" než nižší teplota.