K tomu nemohu nic říct, protože jsem je nikdy nepěstoval.
Jen bych tady napsal kritickou poznámku:
Když zadám na Google Wintertomate, tak se mně načte plno německých stránek s rajčaty, které vydrží až do ledna. Wintertomate podle mne není žádné uznávané jméno, jen odkaz na jejich skladovatelnost a to o tom Dr Klaprottovi je jen pěkná histrorie, kterou si mohl kdokoliv vymyslet. Všechno slouží hlavně k reklamě prodávaných semen. Tento způsob reklamy je dnes dost běžný.Podle popisu by to mohlo být některé italské rajče, které se prodává pod souhrnným názve Pienollo del Vesuvio.
Našel jsem tam také Italienische Wintertomate, což také není žádné uznávané jméno, ale jedná se pravděpodobně o některou odrůdu pěstovanou v okolí Vesuvu(Principe Broghese, Re Umberto,...). Pokud jde o tyto, tak jsem je pěstoval a protože jsem nebyl schopen vytvořit jim půdní podmínky jako na Vesuvu, tak dlouhodobé skladování nevydržely.
Jen tak na okraj, klidně bych mohl přejmenovat ty Ramalety, které pěstuji českým jménem třeba Březnovka, vymyslet k tomu trochu historie jak jsem ji našel v nějaké dědině na Valašsku a prodávat zájemcům za pěkný peníz semena. Tak to dnes ve světě chodí.
Dopředu se omlouvám všem, kterým se mé kritické stanovisko nelíbí a myslí si, že na ně nemám právo.
Vladimír