Zdravím. Letos jsem se prvním rokem pokusila o rajčata. Konkrétně Darinka F1 - červená keříčková a Ildi - žlutá tyčková. Žlutá se ještě drží, ale ta červená mají problém. Dokáže mi někdo podle fotek říct, co se stalo? 23.8.2013 keříky úplně v pohodě, už jsem pár plodů otrhala - sama při potěžkání zůstala v ruce, rajčata výborná. 1.9.2013 mi při pohledu na záhonek bylo smutno. Červená rajčata mají oschlou nať, zelené plody od stopky jakoby uhnívají, zčervenalé plody, které ještě nevypadají zrale mají kulaté dožluta fleky. Něco jim schází, přebývá, jsou nemocná? Jaká nemoc? Piplala jsem se se semínkama od února doma, pak přesadila, v parných dnech pozdě večer nebo brzo ráno jezdila zalévat a teď během týdne všechno dopadlo takto. Může to být deštivým počasím v posledním týdnu?
Předem díky za každou radu, příští rok bych určitě chtěla zase nějaká rajčata, ale potřebuju radu, co se stalo a jak tomu předejít. Vědoma si jsem toho, že jsem je vysázela poměrně blízko sebe, ale tím to asi nebude... Moc díky!