Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 92.50 (?), 25.5.2012 7:44
dobry den vsem ja tycky v plastovych nadoba resim tim, ze na spodnim konci tycky navarim kriz z jakekoliv kulatiny, armovaci drat prumer 8mm, ve velikosti dna. toto postavim na dno, dam hnuj a pak zeminu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
VeniH - (16) - 43.102 (?), 23.5.2012 16:13
Já pěstuji rajčata už několikátý rok ve velkých 20 l kbelících, odtokové otvory buďto ve dně nebo v boku těsně nad dnem, zemina zahradní (jílovitá) plus písek plus vlastnoruční kompost. Tyčka - spirála, nejdřív jen opřené o stěnu garáže (jih), pak s těžkými plody pro jistotu silonovým lankem nenápadně vyvazuji k zábradlí terasy nad touto stěnou. Na opačné straně zahrady letos zkouším spojit tyčky dohromady, snad to taky udrží. Jednou týdně přihnojuji Kristalonem Plod+květ, občas vyrobím i kopřivovou zálivku. Zalévám pokud možno dešťovou vodou, v parném létě aspoň odstátou studniční. Za poslední 3 roky jsem nemusela ani jednou stříkat žádnými fungicidy. Před nástupem mrazíků nanosíme kbelíky do zimní zahrady a ještě pár týdnů sklízíme tam, i když chuť už je samozřejmě bez sluníčka o dost horší.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 5.1.2012 20:30
Tahle je ještě lepší, taky v květináči.
Tomatoberry Garden
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 50.2 (?), 6.1.2012 10:39
Jojo, Teri, to bude asi tím... máme velkou, převelikou zahradu (zeleninovou + ovocnou + okrasnou) s loukou pro koně,...takže jsem ráda, když si rostlinky vše potřebné obstarají co nejvíce samy. Pravidelné sekání trávy v blízkosti domu, sušení sena ve vzdálenějším prostoru, odplevelování, zalévání,...mi "bere" moc času, takže se snažím vše zjednodušit... Ale jsem moc šťastná, že máme tolik přírody kolem sebe .
Určitě pro ty, kteří takové možnosti nemají je to výhoda. Vlastně i moje babička v paneláku na balkoně pěstovala v kbelících brambory, rajčata, papriky... Takže se omlouvám za to nedoporučování, šlo o osobní věc .
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 50.2 (?), 6.1.2012 11:11
Teri, máte pravdu... já vycházela pouze z vlastních možností, které nejsou běžné (velká, převeliká zahrada - zeleninová + ovocná + okrasná + louka pro koně...), takže jsem ráda, když si rostlinky co nejvíce obstarají samy.
Kbelíky jsem měla 20l, otvory vytvořené samovolným prasknutím, proděravěním,..spodní třetina koňský hnůj, druhá třetina běžná zemina s kompostem. Rostliny zasazeny později než ve skleníku. Problém mi činilo pravidelné zalévání , to jsem prostě neuhlídala. Navíc jsem je umístila pěkně na jižní stranu u domu, takže čelila výhni. Teď jak to popisuji, se stydím a omlouvám rostlinkám, o které jsem se takto nestarala... Lenča
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 4.5.2012 19:24
Nikdy jsem rajčata nepěstoval na balkoně, ale letos jsem si vypěstoval pár sazenic balkonového rajčete Minibell a tak to chci zkusit. Také vidím největší problém v zalívání, protože je budu mít v kbelících s objemem pouze 5 litrů. Proto bych tam chtěl dát mezidno a nasávání vody knoty, něco jako jsem viděl na internetu pod názvem Earth tainer ale v menším. Materiál už mám, jen to zrealizovat.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|