Rajcata a papriky ve foliovniku

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?)
18.5.2013 6:25

Nikdy bych nepěstoval rajčata a papriky společně ve foliáku protože jedny potřebují sucho a druhé vlhko, a už vůbec bych tam nedával keříčková. Pokud je to možné tak papriky dejte do foliáku a rajčata třebas do kýblů ven.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Kristyna Hradilova - (21) - 34.196 (?), 17.5.2013 16:28, zobrazeno: 7078x

Dobry den, rada bych se zeptala, zda je foliovnik vhodny na pestovani rajcat a paprik po celou sezonu. Mam kerickove rajcata v truhlicich a nechci je mit na balkone. Chtela bych je dat do foliovniku, ve kterem jsem do ted mela sazenicky dyni a kedluben. Ale pri sazeni sazenic do zahonu jsem si vsimla, ze hlina je na povrchu zelena, jakoby porostla mechem. Foliovnik mam stale otevreny, ale mozna je tam i tak prilis vysoka vlhkost vzduchu...

Co na to rikaji odbornici?

Je uz vhodna doba mit rostliny stela venku? podle predpovedi by teplota nemela klesnout pod 7 stupnu, ale pristi vikend se dostane az k 3 stupnum...

Dekuji

host - 184.192 (?), 17.5.2013 22:06

Keříčková rajčata jsou daleko hůře odolná proti plísni vzhledem k tomu že leží téměř na zemi. I když je od spodu odlistíte, stejně ji chytnou a koncem srpna, zaří odumřou, to je aspon moje zkušenost se šejky, i když je stříkám. Musel by být velmi dobrý rok.  Foliovník urychlí dobu zrání a posune efekt plísně o nějaký ten týden, samozřejmě že se v něm rajčata nesmí usmažit, teplota asi tak do 28. stupnů, pak vadnou a spomaluje se růst, rostlina více odpařuje namísto aby rostla. Mechu se tam dařit nebude. Pokud by bylo chladnější počasi v noci, můžete naskládat pet lahve s vodou, přes den naakumulují teplo, večer jej budou uvolnovat, celkově to přispěje k růstu.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?), 18.5.2013 6:25

Nikdy bych nepěstoval rajčata a papriky společně ve foliáku protože jedny potřebují sucho a druhé vlhko, a už vůbec bych tam nedával keříčková. Pokud je to možné tak papriky dejte do foliáku a rajčata třebas do kýblů ven.

l-milan - (5) - 205.141 (?), 18.5.2013 9:05

Dobrý den, také bych rozhodně nepěstoval rajčata společně s paprikama ve foliovníku. Já pěstuju rajčata podél filiovníku kde jsou za větrem a prospívají velice dobře. U nás se osvědčili rajčata tornáda, papriky amy.laugh

Kristyna Hradilova - (21) - 34.196 (?), 19.5.2013 12:49

Vsem moc dekuji za rady. Rajcata necham v truhlikach (jsou to odrudy vhodne na parapet) a pristi tyden je vytahnu ven a necham za foliakem. Papriky zustanou uvnitr... Tyckove rajcata pujdou primo na zahony. Snad bude i nejaka uroda :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz