Rajčata a papriky na balkoně? Jak na to?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
4.5.2010 18:08
Rajče balkonové Venus na venkovním parapetu, květináč má tak litr a půl. Pokud rostlina vyžene ještě více přesadím ji do trochu většího (2-3 litry).
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 242.234 (?), 4.5.2010 11:20

Dobrý den, já pěstují v paneláku na balkoně už pět let rajčata i papriky. Sadím je do kyble od prášku a má osm litrů. Do jednoho kyble jedno rajče, ale papriky můžete dát dvě. Hnojím jednou týdně.Rajčata musíte falešné listy odtrhat aby jste měl hezkou úrodu jinak budete mít plno květů, s kterých se vám neudělají rajčata. Přejí hodně úspěchů.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 4.5.2010 18:08
Rajče balkonové Venus na venkovním parapetu, květináč má tak litr a půl. Pokud rostlina vyžene ještě více přesadím ji do trochu většího (2-3 litry).

host - 41.132 (?), 31.10.2014 21:33

Teraz sa veľa zatepľujú paneláky. Murári majú omietky, čo používajú vo vedrách. Ak zoženiete od nich nádoby, máte vyhraté. Vedrá priemeru 20 cm resp. oválne 27x19 som osadil 2 ks paradajkami alebo paprikami /cca 7,5 kg/, priemeru 30  /do trojuholníka a oválne 33x25 / do radu/ troma rastlinami. Tieto vedrá majú výhodu, že keď nekúpite klasickú misku /talianski výrobcovia, na oválne obdlžnikové či štvorcové/, použijete vrchnák od vedra. Do spodku som vypálil 1-3 diery podľa veľkosti vedra. Na spodok som dal 2 cm pilin z listnáčov /buk, dub/, zvyšok zmes hnoja, rašeliny /z Hornbachu je čierna/, navrch 1 cm pilin aby nesmrdelo. Vyväzoval som na kolíčky cca 60 cm. Balkonové paradajky sú zaujímavé tým, že vyrastú svojich 50 cm, zem vo vedre počítajte 20 cm, rezervu 20-30 cm a môžete po metri dať druhé podlažie paradajok ku zábradliu. Ja som dával paradajky na balkón dosť skoro = bola slabá zima a máme zaslený balkón akrylátom. Sadenice som pestoval za oknom v kuchyni v starom akváriu prekrytým fóliou /občas som vetral/ rastlinky sa nepresušovali a do kuchyne nešiel pach substrátu. Ešte jedno upozornenie: substrát som proti padanie rastliniek posypal drevným popolom z listnáčov, ale tak aby sa rastlín nedotkol, lebo dotknuté čerstvý týždňový popol popálil.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz