Vidím, že budeme spoléhat více na mezilidské vztahy, abychom vyloučili banky z našich potřeb. Nakonec stejně kupujeme zajíce v pytli. Nic nevíme o chuti, odolnosti proti chorobám... Loni se mi osvědčila odrůda Orfea. Vzhledově krásná račata se špičkou, tuhá slupka, rozměrově vyrovnané plody, odolné proti praskání a plísni, chuť dobrá. Žlutá rajčátka Perun jsou zpestřením v salátech, ale dlouho nevydrží, měknou. Letos zkusím Bejbinu, na kterou je pěna zde na stránkách chvála. Pěstuji ještě velká rajčata mírně plochého tvaru, která mě také vyhovují z hlediska masité struktury, menšího počtu semen a dobré chuti. Semínka jsem získal z darovaného plodu, název odrůdy neznám, foto přiložím. Zkusím keříčková rajčata soudkového tvaru, která budou vhodná na sušení. Zajímala by mě černá rajčata a zelená žebrovaná, z hlediska chuti. Chuťové názory nás zahrádkářů jsou značně zatíženy naším nadšením a také záleží na projevech klimatu sezony, podmínkách pěstování..., takže jsou někdy zavádějící. Spoléhám v hodnocení spíše na masovost odezvy, než jednotlivý názor.